Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Prosba o opinie - amortyzatory

jacek_bp
12-10-07, 14:56
Prosze o opinie na temat amortyzatorow http://www.carparts-cat.com/webkat.asp?SID=0008331211301150018019&ROOT=1 jest to Bilstein B6.
1. Czy sa to klasowo dobre amortyzatory ( w porownaniu do KYB AGX)
2. Czy cena 330 za przod i 360 za tyl nie sa jakimis wysokimi cenami jezeli chodzi o ich jakosc.
Moze juz ktos uzytkowal takie amortyzatory i moze i cos o nich powiedzec. Planuje zalozyc je do sprezyn VOGTLANG -30 mm.

!markos
13-10-07, 13:31
Czy sa to klasowo dobre amortyzatory ( w porownaniu do KYB AGX)jednoznacznie lepsze chociazby z powodu serwisu i mozliwosci regeneracji

Czy cena 330 za przod i 360 za tyl nie sa jakimis wysokimi cenaminie sa

Planuje zalozyc je do sprezyn VOGTLANG -30 mmnajpewniej bedziesz je musial troche skrocic i utwardzic. ~150pln od sztuki.

jacek_bp
16-10-07, 09:24
Dzieki za rozwianie moich watpliwosci.
Piszesz ze bede utwardzal. Jaka twrdosc maja te sprezyny - zblizone do orygianow?

kozik555
19-10-07, 21:01
Podczepiając sie pod temat mam pytanie czy amory o skróconym skoku firmy GT COUPLINE mozna zastosowac ze sprezynkami -30mm

!markos
19-10-07, 21:23
Jaka twrdosc maja te sprezyny - zblizone do orygianow?fizyczna niemozliwoscia jest, zeby obnizajaca sprezyna miala twardosc podobna do oryginalu. beda twardsze. jak mocno - tego niestety nie wiem.

czy amory o skróconym skoku firmy GT COUPLINE mozna zastosowac ze sprezynkami -30mmzadajac pytanie sam sobie na nie odpowiedziales.. czasem wystarczy chwilke pomyslec.. gdybys mial watpliwosci - tak, mozna je zastosowac z tymi sprezynami.

kartman
31-10-07, 14:19
Podepne sie pod temat aby nie zakladac nowego, zastanawiam sie nad wyborem amorkow(po niezbyt udanym zakupie zawiasa gt cupline) bielstein b6 lub KYB AGX cenowo jest niewielka roznica, ogolne wrazenia jak z serwisami itd.

kozik555
31-10-07, 14:39
A czemu juz chcesz zmieniac amory czy gt coupline juz padły bo tez mam zamiar takie kupic

kartman
31-10-07, 14:50
Nie nie padly tylko problemy z ustawieniem wysokosci itd. poprostu juz nigdy bledu nie popelnie i nie kupie niczego po kosztach bo naprawde lepiej poczekac dolozyc i na czyms pozadnym jezdzic.

faecd
09-12-07, 02:25
Podlacze sie pod temat. Ostatnio cos mi skrzeczy w prawym przednim kole, definitywnie zawieszenie plus przy predkosci <120km/h cif sie trzesie. Wpadlem na pomysl by zmienic amorki i sprezyny. I tu pytanie...czy targnelibyscie sie na takie cudo, ktore znalazlem na allegro?

http://www.moto.allegro.pl/item280401496_zawieszenie_sportowe_honda_civic_91_ 95_tuning_vp.html

generalnie shitu nie chce kupowac, a moze kto wie, produkt jest swetny i nowy na rynku. Prosze o opinie, pozdrawiam

!markos
09-12-07, 20:10
Ostatnio cos mi skrzeczy w prawym przednim kole, definitywnie zawieszenie raczej ktoras tuleja

przy predkosci <120km/h cif sie trzesiewywaz kola, sprawdz opony

moze kto wie, produkt jest swetnyza ta cene - na pewno jest rewelacyjny..

a moze po prostu szukasz pretekstu do kupienia jakiegos supersportowego obnizajacego zawiasu? bo na tym forum wcale nie musisz zaczynac od dupy strony, powiedz po prostu, ze znudzila ci sie seria i chcesz miec nizej, wszyscy zrozumieja.

faecd
10-12-07, 17:24
ehhehe ale mnie pogromiles...nie szukam zadnego pretekstu. Poprostu jak kupilem cifa to sie trzasl, kola zmianione, zimowe gumy zalozone wywazone picus glancus dalej trzesie. Ostatnio na progach mi cos trzeszczy+problem trzesienia wiec wpadlem na pomysl zmiany zawiseszenia na przodzie.

Ogladalem na allegro i to zobaczylem, wlasnie sie tez dziwie fenomenowi cenowo-jakosciowemu ehehe.
Sportu nie potrzebuje bo u mnie w okolicy drogi sa jak ser szwajcarski:/

Skoro !markos, mowisz, ze to tuleja to musze sprawdzic, dzieki wielkie za rade

P.S. Kpiny w wypowiedzi nie byly potrzebne! Pozdro

kozik555
27-12-07, 15:11
Nie chce zakładac nowego tematu bo pytanie dotyczy czy ten zaestaw zawieszenia bedzie pasował do civica EJ9 VI gen http://moto.allegro.pl/item283961028_zawieszenie_sportowe_honda_civic_91_ 95_tuning_vp.html

a jeszcze,która z tych firm produkuje lepszej jakosc sprezyny JAMEX czy GT coupline ? z góry dzieki za opdowiedz.

kwasu
27-12-07, 21:40
tak bedzie pasował, tylko ze osobiście odradzam ci zakup takiego zestawu, miałem kilka razy takie coś w rękach i jest to bardzo kiepska jakość, jamex czy gt, według mnie to jest to samo gówno, nazbieraj troszke wiecej kasy i kup cos lepszego, chociazby weitec, bo szkoda zebys za pół roku musiał zmieniac wylane amorki..

Bartas29550
03-01-08, 09:17
ja tez poprosze o porade w temacie czy Sprężyny obniżające Eibach pro-kit czarne -35 teoretycznie to dobry wybor ??
jaki komfort jazdy czy beda nie za miekkie do sedana z gazem i audio??
jakie do tego amory??

Pati
03-01-08, 10:50
hmmm... sedan z gazem i audio... a masz elektryke?

sadam
03-01-08, 22:55
beda nie za miekkie do sedana z gazem i audio??
nietyle zamiekkie co moga byc za niskie i jak sida 3 osoby z tylu to moze sie okazac ze kola znikna w zakolach.tu przydlaby sie regulowany na wysokosc zawias

[ Dodano: Czw 03 Sty, 2008 ]

Eibach pro-kit czarne -35 teoretycznie to dobry wybor
a ogolnie to jedna z lepszych sprezyn

harry86
16-01-08, 20:35
... chce obnizyc swoje ej 9 i szukam jakiegos rozwiazania...chce ok-30/35 nizej, ale zeby jakis konfort byl i nie wiem czy kompletowac amorki i sprezyny , czy jakis kit kupic? czekam na jakies opinie....
pozdrawiam

stashek
19-04-08, 00:47
Podepne sie do tematu, mam obniżone autko, na moje oko -40mm (nie wiem bo takie juz kupilem), niestety musialem wymienic amorki tylnie, zalozylem serie ale to nie jest to. Co polecacie z amortyzatorow sportowych na tył?

nitro20
19-04-08, 00:52
Może być np Bilstein b8 ewentualnie b6, KYB AGX, ale o tym już było sporo razy, poszukaj kolego :).