Zobacz pełną wersję : Problem z szybami
Witam wszystkich mam maly problem z szybami :( . Ogladalem na tvn turbo jakis program niedawno i ogladali tam ej9 i opuszczaly mu sie szybko szyby ze 3 razy szybciej niz u mnie ale nie w tym problem, problem lezy w zamykaniu szyb lewa jeszcze jako tak sie podnosi ale prawa to tragedia jesli zamykam z dzwi kierowcy czasami bywa tak ze zatrzymuje sie i musze reka pomagac :D , z dzwi pasazera jest troche lepiej ale to tez nie jest tak jak powinno byc co z tym zrobic help pomocy :(
a jesli to moze miec zwiazek to czasami karoseria kopie pradem
nie, to nie ma związku. Odpowiedz lepiej kiedy smarowałeś uszczelki szyb? Jeśli nigdy to przesmaruj albo wazeliną techniczną albo preparatem do uszczelek w sprayu - dostępny w każdym supermarkecie.
Jeśli nie pomoże to prawdopodobnie trzeba będzie ustawić lub wymienić szyny prowadzące szyb
a wlasnie co do otwierania sie szyb w moim civicu, albo po prostu moj model i cala seria ma tak ze zamykanie i otiweranie trwa wiecznosc albo po prostu cos jest nie tak a jak tak to co konkretnie? co do tych uszczelek gdzie przejchac ? moze jakies foto info ?:)
czy dobrze rozumiem, że informacja o przesmarowaniu uszczelek jest za skąpa? Mam zrobić zdjęcie uszczelki szyby i Ci pokazać? Chyba wiadomo jak uszczelka wygląda... Zgłupiałem :/
nie, smarowanie swoja droga ale kolega wyzej zaznaczyl, ze mu sie normalnie w swiecie nie domykaja a ja zaznaczylem ze mi wolno to smiga i tyle, czy trudno jest zrozumiec ze podejzewam ze samo przesmarowanie tego moze mi nie pomoc? nie wiem moze mechanika dlatego prosilem o zdjecia? jeszcze bardziej mam to ci unaocznic ?:)
zdejmij boczek i spróbuj ustawić prowadnicę przednią. Ona ma na dole jedna śrubę z mozliwością regulacji. Zdjęć nie mam i średnio mi się chce ściągać boczek dla zrobienia zdjęć...