Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z szybami

xkarlx
12-10-07, 08:59
Witam wszystkich mam maly problem z szybami :( . Ogladalem na tvn turbo jakis program niedawno i ogladali tam ej9 i opuszczaly mu sie szybko szyby ze 3 razy szybciej niz u mnie ale nie w tym problem, problem lezy w zamykaniu szyb lewa jeszcze jako tak sie podnosi ale prawa to tragedia jesli zamykam z dzwi kierowcy czasami bywa tak ze zatrzymuje sie i musze reka pomagac :D , z dzwi pasazera jest troche lepiej ale to tez nie jest tak jak powinno byc co z tym zrobic help pomocy :(

a jesli to moze miec zwiazek to czasami karoseria kopie pradem

ppm702
12-10-07, 09:04
nie, to nie ma związku. Odpowiedz lepiej kiedy smarowałeś uszczelki szyb? Jeśli nigdy to przesmaruj albo wazeliną techniczną albo preparatem do uszczelek w sprayu - dostępny w każdym supermarkecie.

Jeśli nie pomoże to prawdopodobnie trzeba będzie ustawić lub wymienić szyny prowadzące szyb

Ben
12-10-07, 14:37
a wlasnie co do otwierania sie szyb w moim civicu, albo po prostu moj model i cala seria ma tak ze zamykanie i otiweranie trwa wiecznosc albo po prostu cos jest nie tak a jak tak to co konkretnie? co do tych uszczelek gdzie przejchac ? moze jakies foto info ?:)

ppm702
12-10-07, 15:38
czy dobrze rozumiem, że informacja o przesmarowaniu uszczelek jest za skąpa? Mam zrobić zdjęcie uszczelki szyby i Ci pokazać? Chyba wiadomo jak uszczelka wygląda... Zgłupiałem :/

Ben
12-10-07, 17:38
nie, smarowanie swoja droga ale kolega wyzej zaznaczyl, ze mu sie normalnie w swiecie nie domykaja a ja zaznaczylem ze mi wolno to smiga i tyle, czy trudno jest zrozumiec ze podejzewam ze samo przesmarowanie tego moze mi nie pomoc? nie wiem moze mechanika dlatego prosilem o zdjecia? jeszcze bardziej mam to ci unaocznic ?:)

ppm702
13-10-07, 14:49
zdejmij boczek i spróbuj ustawić prowadnicę przednią. Ona ma na dole jedna śrubę z mozliwością regulacji. Zdjęć nie mam i średnio mi się chce ściągać boczek dla zrobienia zdjęć...