Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek - problem z prawymi drzwiami

a-d-a-m-e-k
11-10-07, 23:15
Witam.
Wczoraj mój centralny przestał działać jak powinien :(.
Problem jest z drzwiami od strony pasażera. Jak otwieram z pilota to otwierają się wszystkie drzwi, gorzej jest z zamykaniem bo zamykają się tylko drzwi od kierowcy. Jak zamykam od środka to czasem zdarza się że się nie zamkną prawe drzwi, ale zazwyczaj działa ok.
Czy to siłownik pada czy gdzieś w kabelkach trzeba szukac?? trochę mnie to wkurza bo zawsze muszę iść i dodatkowo zamknąć prawe drzwi :/
Pozdr Adam.

JulekCIVIC
11-10-07, 23:35
siema:) luknik najpierw kabelki, bo jak mowisz ze zamyka a nie otwiera to pewnie cetralka gdzie sie wypiela i dziala w jedna flanke! i pewnie dlateo wariuje bo gdzies kabel poluzowany:) pozdro

ppm702
12-10-07, 08:00
kabel na pewno nie, bo siłownik slave działa na zasadzie zmiany polaryzacji na kablach. Zdejmij boczek i sprawdź czy przypadkiem nie poluzowała sie kostka spinająca cięgno centralnego zamka z cięgnem drzwiowym

a-d-a-m-e-k
13-10-07, 17:39
Witam ponownie.
Teraz to mi całkiem padł alarm (albo centralka padła, albo wykodowało mi oba piloty :()i nie moge otwierać z pilota :(
Za to teraz jak zamykam kluczykiem to drugie drzwi tez sie zamykaja... teraz to juz całkiem zgłupiałem. :)
Mam takie pytanie czy to wariowanie centralnego moglobyc przez alarm?
Pozdr Adam.

PS. Gdzie najczęścej wsadającentralki od alarmu bo nie bardzo wiem gdzie mam szukac :(

discowery
06-11-07, 22:51
Tez mam problem z centralny moze ktoś pomóc , mam hanie d15b2 japan 1.5 silni eg4, zamykam z pilota i zamykają się same drzwi od kierowcy przez jakis czas zamykały sie normalnie wszystki drzwi od pasazera tez potem co jakis czas zadziałał od pasazera a teraz juz od pasazera wogole nie działa:(( a od kierowcy dział , co moze być przyczyną ???, sprawdzałem napiecie na prawym zamku i wogóle tam nie ma napiecia czy to jakas centralka poszła ?? czy kable kto wie , prosze o pomoc bo w warsztacie pewnie wezmą ze 100zł :(

a-d-a-m-e-k
06-11-07, 23:04
U mnie pomogło zresetowanie centralki alarmu i wymiana baterii w pilocie. Jak na razie wszystko działa :)

JulekCIVIC
05-12-07, 00:13
Siema:) słuchaj discowery w lewych drzwiach (kierowcy) jest taka zielona skrzyneczka i to jest sterowanie centralnym wiec jesli twoje drzwi sie zamykaja to pewnie to jest popsute bo wlasnie ten sterownik wysyla sygnal do tego drogiego silownika:)

discowery
30-05-08, 12:12
hej wracam do tematu , kupiłem na allegro taką samą centralke zieloną i tak samo działa mi tylko prawa strona , lewa nie działa ale silniczek jest dobry bo sprawdzałem ale nie ma napiecia w tej kostce od tego zamka prawego , centralka napewno jest dobra to co ? mam szukać po kablach ? , a jak się restartuje alarm cały ?? wystarczy odłączyć kleme z aku ? a jest może jakiś bezpiecznik od drzwi z prawej strony ???? Bo moze jakis bezpieczni poszedł jak coś prosze bardzoooo bardzo o zdjecie ktory bezpiecznik ? :afro: :piwo2:

[ Dodano: Pią 30 Maj, 2008 ]
sory miało byc na odwrót lewa dział strona prawa nie działa :bicie:

[ Dodano: Pią 30 Maj, 2008 ]
a-d-a-m-e-k, jak zrestartowac centralkę alarmu n???pomóz pliss?

Linooxik
22-06-08, 10:58
witam podlaczylem wczoraj do siebie alarm...wszystko jest podlaczone zgodnie z instrukcja....jest mega problem :( otuz wciskajac na pilocie zamknij i otworz silowniki nie maja sily ani otworzyc ani zamknac drzwi ?:( z kluczyka otwiera i zamyka normalnie ale z pilota nie :( nie wiem co jest grane help please

Włóczykij
24-06-08, 09:52
Ja z kolei chciałem zapytać o sterownik. Chodzi mi o to, że po sciągnięciu lewego boczka (Hatchback) w miejscu sterownika jest zielone "pudełko", z którego wychodzi wiązka kabli. Ustaliłem, że to silniczek do elektrycznych szyb, ale nie jestem pewny, bo kable chowają się pod blachą drzwi i nie widać do czego są podłączone.
Czy taki opis wystarczy by określić co to jest?

spamior00
23-08-08, 21:48
Witam, sam mam identyczny problem z centralnym, zamykają się drzwi tylko od strony kierowcy, z otwieraniem z kolei nie ma problemu. Wątpię czy to jest wina kabli. Zlokalizował ktoś u siebie źródło problemu?

krugger
23-08-08, 22:38
Ja z kolei chciałem zapytać o sterownik. Chodzi mi o to, że po sciągnięciu lewego boczka (Hatchback) w miejscu sterownika jest zielone "pudełko", z którego wychodzi wiązka kabli. Ustaliłem, że to silniczek do elektrycznych szyb, ale nie jestem pewny, bo kable chowają się pod blachą drzwi i nie widać do czego są podłączone.
Czy taki opis wystarczy by określić co to jest?

To zielone pudelko to sterownik centralnego zamka.

Wracajac do problemu nie zamykajacych sie drzwi pasazera z pilota to wszystko zalezy gdzie ktos sie wpial z alarmem , jaki to alarm ciezko stwierdzic przyczyne majac tak malo info.

@linoxik
jak nie maja sily? pewnie podlaczyles sterowanie silownikami z alarmu czy tak ? podlacz aby alarm sterowal podajac impuls na oryginalny sterownik (zielona puszka) i on poda napiecie tak jak potrzeba na wszystkie silowniki.

najemnik_
24-08-08, 10:27
witam podlaczylem wczoraj do siebie alarm...wszystko jest podlaczone zgodnie z instrukcja....jest mega problem :( otuz wciskajac na pilocie zamknij i otworz silowniki nie maja sily ani otworzyc ani zamknac drzwi ?:( z kluczyka otwiera i zamyka normalnie ale z pilota nie :( nie wiem co jest grane help please

Jak nie maja sily moze byc slaba masa(czarny przewod to masa)

krugger
25-08-08, 21:45
Wychodzi na to ze centralka podaje zbyt maly prad i silownik nie ma "mocy" zeby to ruszyc mozna to wysterowac na przekazniku tak jak ja to zrobilem tyle ze z silownikiem do otwierania klapy bagaznika ;)

spamior00
27-08-08, 13:38
Ja już znalazłem przyczynę dlaczego nie zamykały mi się drzwi od strony pasażera, odpowiedzialny za to był coś w rodzaju przełącznika który jest dokręcony od dołu do zamka. Należy go wykręcić, otworzyć wieczko i za pomocą np jakiejś igły przeczyścić styki.

Można łatwo sprawdzić czy to on jest przyczyną problemu, wystarczy rozpiąć wtyczkę którą łączy się z kablami z zielonej centralki i w tej wtyczce na krótko łączyć środkowy najpierw z jednym przy krawędzi a potem drugim, wtedy powinny drzwi od pasażera zamykać sie i otwierać.

astra
27-11-08, 01:17
witam.
czy ta wtyczka jest od ele.szyb i centralnego zamka ktora idzie od strony pasazera?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8b5f3a7b3fd8dab2.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8cf8af1973a94d46.html