PDA

Zobacz pełną wersję : tzw. "ukryte wentyle"

login
25-11-12, 12:21
Czy ktoś ma/miał okazję używać czegoś takiego lub podobnego?:
http://allegro.pl/ukryte-wentyle-do-felg-aluminiowych-alufelg-wa-wa-i2779614371.html
Jeśli tak, to z jakim skutkiem?
Z góry dziękuję za opinie.

Gorliś
25-11-12, 12:41
Uzywam takich wentyli w moich letnich felgach od paru lat i nie mam problemow. sprawdzanie cisnienia trwa dluzej niz na tradycyjnych wentylach bo musisz zawsze wkrecic adapter. Przez to nie nadaja sie zupelnie do felg w ktorych jezdze na pojezdzawkach bo tam chcesz kontrolowac/zmieniac cisnienie dosc czesto.
Do jazdy na codzien sa spoko.

airman
25-11-12, 12:44
Ja mam już drugi sezon, powietrze nie schodzi więc nie ma potrzeby ciągłego dłubania przy nich i nawet fajnie to wygląda :D

Brylant1
25-11-12, 13:22
ja też ma m i polecam, zero problemów z nimi. No i masz jakieś zabezpieczenie przed spuszczeniem powietrza przez życzliwych, no chyba że noszą ze sobą ampule:P

login
25-11-12, 13:22
Bardzo dziękuję Panowie za opinie.
Chyba nabędę sobie taki drobiazg, zawsze to 4 km więcej.
:p

spychu
25-11-12, 14:16
A ja dodam tylko, ze te wentyle nie pasowaly do OEM wiatrakow z EK4 :)

login
25-11-12, 14:24

Inna średnica otworu?
Chyba nie pozostanie nic innego jak pojechać po wentyle z jedną felgą w bagażniku.

spychu
25-11-12, 22:33
Srednica byla ok, ale ksztal felgi w miejscu na sentyl powodowal to, ze nie dalo sie czesci wewnetrznej i zewnetrznej skrecic w calosc.

mirasek
26-11-12, 12:16
Też się przekonałem że nie do każdej felgi pasują te wentyle, w moich enkei był ten sam problem co u spycha.

Rikoo
26-11-12, 12:23

nie zgodze sie ja mam wlasnie w wiatrakach takie i wszystko jest ok

login
26-11-12, 15:39
Dzisiaj się okazało, że nie pasują do moich felg.
:(
Ale skoro spychu i Rikko pasowlli je do wiatraków i jednemu się udało, a drugiemu nie znaczy, że są różne rodzaje tych wentyli.
Więc jeszcze popróbuję coś dopasować.

Budziniak
26-11-12, 20:06
Jeżeli kombinujesz z tymi felgami co widziałem na spocie to jak najbardziej dobry pomysł. Czarne zwyczajne nie pasują a chromowane nakładki całkiem zniszczą te felgi

login
26-11-12, 21:35
Jeżeli kombinujesz z tymi felgami co widziałem na spocie to jak najbardziej dobry pomysł.

Dokładnie jest tak, jak piszesz.
:D
Jutro znowu jadę przymierzać do innej firmy/wulkanizacji inny komplet, który pewnie różni się od tych oglądanych dzisiaj.
Oby pasowały.

Czarne zwyczajne nie pasują a chromowane nakładki całkiem zniszczą te felgi

Te felgi mają oryginalne wentyle, ale chciałem coś zmienić.
:p

login
27-11-12, 11:46
Przymierzone kolejne, różne 2 komplety i podobnie nie pasują.
Tak więc temat, chyba nie realny do zrealizowania.
:mad:

slayerek
27-11-12, 12:11
z tego co pamietam to jakos inaczej sie je wsadza aby pasowaly... umnie w advanach (fejkach:D ) tez nie pasowaly ale cosw wulaknizacji pokoombinowali i jest git - prawie git bo z jednej opony mi minimalnei powietrze schodzi ( co jakies 2 mieszki musze dopompowac ) - nie pomaga nawet zmiana wentylka na inny z kompletu... cos z felga jest nie tak chyba...

login
27-11-12, 12:24
U mnie otwór w feldze na wentyl jest mniejszy niż średnica wentyla - były przymierzane w sumie 3 komplety różnych producentów.
A rozwiercanie felgi nie wchodzi w grę, bo byłaby to głupota.

posejdon
30-11-12, 13:05
ja też ma m i polecam, zero problemów z nimi. No i masz jakieś zabezpieczenie przed spuszczeniem powietrza przez życzliwych, no chyba że noszą ze sobą ampule:P
Albo nóż...

Brylant1
30-11-12, 19:33
Albo nóż...

No mssz racje noza pod uwage nie wzielem :-P

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Bzyk_
07-12-12, 18:29
A dla mnie te wentyle ukryte to ujostwo straszne, mam u siebie, za każdym razem jak mam odszukać zaworek do pompowania to mnie coś trafia. Sprawdzenie ciśnienia w kołach trwa 50x tyle co w zwykłych zaworkach. Funkcjonalnie te zawory to dno i 100 metrów mułu. 100x lepsze rozwiązanie to zawór tego typu:
http://allegro.pl/zawor-do-kol-bezdetkowych-niklowany-tr-bbs-8-3mm-i2794236705.html

login
07-12-12, 19:53
A dla mnie te wentyle ukryte to ujostwo straszne, mam u siebie, za każdym razem jak mam odszukać zaworek do pompowania to mnie coś trafia. Sprawdzenie ciśnienia w kołach trwa 50x tyle co w zwykłych zaworkach. Funkcjonalnie te zawory to dno i 100 metrów mułu. 100x lepsze rozwiązanie to zawór tego typu:
http://allegro.pl/zawor-do-kol-bezdetkowych-niklowany-tr-bbs-8-3mm-i2794236705.html

Ja mam oryginalne, aluminiowe wentyle do felg, do których chciałem założyć te "ukryte" więc takich nie kupię raczej.
Poza tym wydaje mi się, że wyglądają gorzej niż zwykłe, gumowe, czarne. Ale to już rzecz gustu.
Jest prawie 100% pewności, że docelowo u mnie będą te zwykłe, tylko jak najkrótsze.