Zobacz pełną wersję : Oświetlenie wnętrza w 5d sport
Czy można ustawić przednie lampki we wnętrzu żeby zapalały się po otwarciu drzwi ? W sporcie który właśnie zakupiłem nie ma tam żadnego przełącznika :(.
Czy można ustawić przednie lampki we wnętrzu żeby zapalały się po otwarciu drzwi ? W sporcie który właśnie zakupiłem nie ma tam żadnego przełącznika :(.
naciśnij na szkiełko ;)
Takie to proste :D. Ale pewnie opcji żeby z drzwiami się zapalało brak ? :(
Takie to proste :D. Ale pewnie opcji żeby z drzwiami się zapalało brak ? :(
te lampki na podsufitce przy przedniej szybie nie wlaczaja sie z otwarciem drzwi, taka mozliwosc jest jedyny przy lampkach na srodku podsufitki.
te lampki na podsufitce przy przedniej szybie nie wlaczaja sie z otwarciem drzwi, taka mozliwosc jest jedyny przy lampkach na srodku podsufitki.
W executive jest taka opcja - mam przelacznik Door ON/OFF
Ciekawe czy można podmienić same lampki...... Czujniki pewnie są bo do środkowej lampki idą. Czymś różni się jeszcze te konsole ?
Też mnie to trochę wkurza. Ta środkowa lampka jest słaba... Szkoda też że te przednie nie gasną po zamknięciu samochodu pilotem.
Ta środkowa lampka jest słaba...
ja pozmieniałem lampki wnętrza i bagażnika na ledy - znacznie lepiej to świeci.
a gdzie można takie kupić ?
ja kupiłem u siebie w mieście w sklepie elektronicznym, pozyjcje też zmieniłem na ledy - teraz przy światłach dziennych palą się także delikatnie pozycje.
W executive jest taka opcja - mam przelacznik Door ON/OFF
Skad masz taki cudowny przycisk ??? Ja mam EXE Plus i takiego ustrojstwa nie mam ,a tak brakuje ..... ehhhh
Pozmienialem i ja .Jest o niebo lepiej. Dzisiaj rowniez zamontowalem zestaw "Footlight Lumination Kit" ,swiecie miodzio.
piotrmat79
01-02-17, 10:54
Moja wersja Sport nie ma opcji zapalania przednich lamp na otwarcie drzwi. Wymieniłem całe oświetlenie na leda i teraz jak zapale jest jasno.
Pozmienialem i ja .Jest o niebo lepiej. Dzisiaj rowniez zamontowalem zestaw "Footlight Lumination Kit" ,swiecie miodzio.
Cześć daj jakieś info jak to zrobić miałeś ori i tylko zmieniłeś żarówki na led czy montowałeś cały zestaw???
Pzdr
https://www.ebay.co.uk/itm/6x-12V-LED-STRIP-DRL-DAYTIME-RUNNING-LIGHTS-FOG-COB-CAR-LAMP-WHITE-DAY-DRIVING/172359171337?epid=531328149&hash=item2821683d09:m:maWWGIQPHoLysD6ou5v_Ejw Takie ledy poszly do bagaznika na boki ,lampka w srodku zarowka LEDowa ,a w nogi ori zestaw blue Footlight Lumination Kit.
ja kupiłem u siebie w mieście w sklepie elektronicznym, pozyjcje też zmieniłem na ledy - teraz przy światłach dziennych palą się także delikatnie pozycje.
Witaj
Powiedź czy do pozycyjnych kupowałeś led z canbus-em czy standardowy??
i czy masz xenon z przodu??
Pzdr
Wiem ,to nie do mnie bylo pytanie ,ale tez moge sie wypowiedziec ;) .Mam takie LEDy w postojowkach :
http://allegro.pl/dioda-led-osram-w5w-t10-6000k-6-lat-gwarancji-2szt-i7142636176.html
Sa swietne i co za tym idzie ,w miare trwale. Chinczyki by juz dawno sie przepalily ,a te swieca juz ponad rok. Mam xenony ,ale przy zwyklym H7 tez bym je zalozyl :) .
Wiem ,to nie do mnie bylo pytanie ,ale tez moge sie wypowiedziec ;) .Mam takie LEDy w postojowkach :
http://allegro.pl/dioda-led-osram-w5w-t10-6000k-6-lat-gwarancji-2szt-i7142636176.html
Sa swietne i co za tym idzie ,w miare trwale. Chinczyki by juz dawno sie przepalily ,a te swieca juz ponad rok. Mam xenony ,ale przy zwyklym H7 tez bym je zalozyl :) .
Witam
Dzięki za info :)
Właśnie też na nie patrzyłem i jeszcze na philipsa ale philips nie ma canbus-a a osram z tego co paczam to też nie. Ale skoro masz to znaczy że błędu nie wywala.
Pytanie tylko jak się prezentują do xenona czy dużo bardziej wpadają w niebieski w porównaniu do xenon czy w miarę się zlewają. (ja też potrzebuję do lempy xenonoewj)
A i jeszcze jedno rozbierałeś może oświetlenie wnętrza ? Jakie tam żarówki przychodzą na środku podsufity i te z przodu odpalane manualnie ? Jak możesz to daj info będę wdzięczny :)
Pozdrawiam
A i jeszcze jedno rozbierałeś może oświetlenie wnętrza ? Jakie tam żarówki przychodzą na środku podsufity i te z przodu odpalane manualnie ? Jak możesz to daj info będę wdzięczny
Pozdrawiam
Ja Ci odpowiem :) , w kabinie (przód x2 i tył x1) i w bagażniku (x1) mamy żarówki W5W , (jedynie w osłonach przeciwsłonecznych są rurkowe)
Ja Ci odpowiem :) , w kabinie (przód x2 i tył x1) i w bagażniku (x1) mamy żarówki W5W , (jedynie w osłonach przeciwsłonecznych są rurkowe)
Panowie a nie wiecie może czy lampka bagażnika jest w IXtej gen taka sam jak w 8smej gen. Wkładałem wczoraj leda i upaliło mi tą mała plastikową diodę prostowniczą. a ASO 76zł netto taka impreza a na allrdrogo jest za 35 z przesyłką ale do 8gen i niew wiem czy spasi do 9tki?
Pzdr
Panowie a nie wiecie może czy lampka bagażnika jest w IXtej gen taka sam jak w 8smej gen. Wkładałem wczoraj leda i upaliło mi tą mała plastikową diodę prostowniczą. a ASO 76zł netto taka impreza a na allrdrogo jest za 35 z przesyłką ale do 8gen i niew wiem czy spasi do 9tki?
Pzdr
Sorki ,ze dopiero teraz. LEDy w pozycyjnych przednich Osram sa bardzo dobre kolorystycznie tez. Wszystko pasuje jak powinno do xenonow. CAN-bus nie potrzebujesz ,Honda nie ma systemu sprawdzania zarowek(dzieki bogu i partii ;) ) .Nic na desce nie wyskoczy jak to miejsce np.w BMW ,hehe.
Lampka w bagazniku jest moim zdaniem taka sama jak w 8gen. Ja dolozylem do bagaznika 2 paski ledowe ,typowe przednie DRL ,takie w metalowych obudowach .Plaskie,skromne ,a swieca ....ohhhooooohoho.
Pzdr
Jak to zrobiłeś,bo jakoś nie mogę sobie wyobrazić,by przy wymianie żarówki uszkodzić diodę prostowniczą :) A nie taniej wyjdzie kupić 1N4007 za 10gr i wlutować ją w miejsce uszkodzonej ? ;) :D :) :p
heh :D nie uszkodziłem jej mechanicznie, wsadziłem jakiegoś niby dobrego leda i zrobiło jakieś zwarcie.
Apropos lampka z 8gen jest taka sama jak z 9tej jak by ktoś potrzebował ale ja nie kupowałem.
Tak właśnie tak zrobiłem ale nie za 10gr a za frii dostałem od znajomego ze sklepa :D
Moje zakupiłem na aliexpress. Wiem że chińczyk, ale za cały set zapłaciłem 1/6 tego co u nas. Przekonało mnie to że i tu i tam były użyte te same zdjęcia. Koszt nieduży - zaryzykowałem - opłaciło się.
Pamiętaj tylko żeby wybrać te z CANBUS - inaczej komputer może lekko wariować.
Do wyboru było światło zimne i ciepłe, oraz cała gama kolorów :)
Majfrendy rządzą :)