Zobacz pełną wersję : Otwieranie (elektryczne) szyby, lewy przód.
Mam pytanko do Was,bo szukałem na forum ,ale nic nie znalazłem.
U mnie na przycisku lewej szyby jest napis AUTO .Wiem na czym to polega ;) ,ale jakoś u mnie nie działa.Czy to sie jakoś programuje czy jak ?
polega to na tym ze jak wcisniesz guzik do samego konca w dolne polozenie to szyba automatycznie ci zjedzie do samego dolu, niestety nie dziala to w druga strone :/
Tomi ,wiem na czym to polega .Ale u mnie nie działa.A wydaje mi sie ,ze po kupnie działała.
Odkrecałem aku i może cos sie rozprogramowało.I o to pytam .
nic się tam nierozprogramowywuje :D. Może w samym przycisku coś nie halo. Jak wciskasz do końca jest opór przed włączeniem auto ??
Hmm,nie kumam jaki opór. Przycisk chodzi ,szyby otwiera ,ale trzeba trzymać.Nie ma funkcji AUTO .A pytam o te programowanie ,bo w poprzednim aucie / opel / tę funkcję sie programowało.
p.s.
I tak teraz sie zastanowiłem ,ze chyba nie w tym dziale umiesciłem temat.Powinien byc chyba w Tematycznych -elektryce .Sorki :d
wydaje mi się, że ten temat mogłeś zamieścić albo tu albo tam. Obojętne.
Kiedy naciskasz przycisk w dół szyba się obniża tak długo jak trzymasz. Jak naciśniesz mocniej ten przycisk poczujesz pod palcem "puknięcie/pyknięcie" wtedy zadzaiła auto. Jeżeli u ciebie nie ma tego "puknięcia/pyknięcia" to znaczy, że przycisk jest do wymiany.
A no i wszystko jasne.Nie mam tego "puknięcia/pyknięcia" :)
Czyli wymiana ,dzieki :aloha:
A to dziwne, bo przycisk jest tak zrobiony, ze nawet jesli nie ma tego "przeskoku" na funkcje AUTO, to styki powinny wejsc na siebie a szyba automatycznie sie opuscic. Tam nie ma co zablokowac przycisku i uniemozliwiac wlaczenie tej funkcji :/ No chyba, ze styki sie wygiely, ale wtedy bedziesz w stanie sam to naprawic.
Sprawdz jeszcze raz zanim kupisz nowy, docisnij go na maksa, potem sprobuj sam naprawic a na koncu kupuj nowy.
Ciekaw tylko jestem czy cos w ukladzie sterujacym szyba kierowcy (taka "centralka") sie nie zepsulo.
Pzdr.
Gruszka dałeś mi do myślenia .
Kombinuj ziom i napisz nam potem co bylo powodem, ze przycisk nie dzialal jak nalezy.
Oczywiscie :d
W weekend biore sie za rozbiórkę drzwi .Dam znać.
[ Dodano: Czw 11 Paź, 2007 ]
Nie wytrzymałem i dzisiaj nastąpiła rozbiórka drzwi .A więc wszystko naprawione :aloha:
Wypięta była wtyczka z modułu sterownia szybami w drzwiach.Nie wiem jak to sie stało ,może jak wygłuszałem drzwi to coś tam zespułem :d .
Dzieki wszystkim za pomoc ,nalezy Wam sie :piwo2: