PDA

Zobacz pełną wersję : Otwieranie (elektryczne) szyby, lewy przód.

markom13
11-10-07, 11:15
Mam pytanko do Was,bo szukałem na forum ,ale nic nie znalazłem.

U mnie na przycisku lewej szyby jest napis AUTO .Wiem na czym to polega ;) ,ale jakoś u mnie nie działa.Czy to sie jakoś programuje czy jak ?

tomi
11-10-07, 11:20
polega to na tym ze jak wcisniesz guzik do samego konca w dolne polozenie to szyba automatycznie ci zjedzie do samego dolu, niestety nie dziala to w druga strone :/

markom13
11-10-07, 11:43
Tomi ,wiem na czym to polega .Ale u mnie nie działa.A wydaje mi sie ,ze po kupnie działała.

Odkrecałem aku i może cos sie rozprogramowało.I o to pytam .

Konrad84
11-10-07, 12:28
nic się tam nierozprogramowywuje :D. Może w samym przycisku coś nie halo. Jak wciskasz do końca jest opór przed włączeniem auto ??

markom13
11-10-07, 12:55
Hmm,nie kumam jaki opór. Przycisk chodzi ,szyby otwiera ,ale trzeba trzymać.Nie ma funkcji AUTO .A pytam o te programowanie ,bo w poprzednim aucie / opel / tę funkcję sie programowało.

p.s.
I tak teraz sie zastanowiłem ,ze chyba nie w tym dziale umiesciłem temat.Powinien byc chyba w Tematycznych -elektryce .Sorki :d

Konrad84
11-10-07, 13:10
wydaje mi się, że ten temat mogłeś zamieścić albo tu albo tam. Obojętne.
Kiedy naciskasz przycisk w dół szyba się obniża tak długo jak trzymasz. Jak naciśniesz mocniej ten przycisk poczujesz pod palcem "puknięcie/pyknięcie" wtedy zadzaiła auto. Jeżeli u ciebie nie ma tego "puknięcia/pyknięcia" to znaczy, że przycisk jest do wymiany.

markom13
11-10-07, 13:12
A no i wszystko jasne.Nie mam tego "puknięcia/pyknięcia" :)

Czyli wymiana ,dzieki :aloha:

Gruszka
11-10-07, 13:19
A to dziwne, bo przycisk jest tak zrobiony, ze nawet jesli nie ma tego "przeskoku" na funkcje AUTO, to styki powinny wejsc na siebie a szyba automatycznie sie opuscic. Tam nie ma co zablokowac przycisku i uniemozliwiac wlaczenie tej funkcji :/ No chyba, ze styki sie wygiely, ale wtedy bedziesz w stanie sam to naprawic.

Sprawdz jeszcze raz zanim kupisz nowy, docisnij go na maksa, potem sprobuj sam naprawic a na koncu kupuj nowy.

Ciekaw tylko jestem czy cos w ukladzie sterujacym szyba kierowcy (taka "centralka") sie nie zepsulo.

Pzdr.

markom13
11-10-07, 13:27
Gruszka dałeś mi do myślenia .

Gruszka
11-10-07, 13:40
Kombinuj ziom i napisz nam potem co bylo powodem, ze przycisk nie dzialal jak nalezy.

markom13
11-10-07, 13:44
Oczywiscie :d

W weekend biore sie za rozbiórkę drzwi .Dam znać.

[ Dodano: Czw 11 Paź, 2007 ]
Nie wytrzymałem i dzisiaj nastąpiła rozbiórka drzwi .A więc wszystko naprawione :aloha:

Wypięta była wtyczka z modułu sterownia szybami w drzwiach.Nie wiem jak to sie stało ,może jak wygłuszałem drzwi to coś tam zespułem :d .

Dzieki wszystkim za pomoc ,nalezy Wam sie :piwo2: