PDA

Zobacz pełną wersję : Pasy bezpieczeństwa - Nie blokują się / nie działają

Atardin
24-11-12, 15:10
Mam problem z przednimi pasami bezpieczeństwa (zarówno kierowcy jak i pasażera) NIe chcą się zblokować :/ Nie ma znaczenia jak mocno szarpie za nie, czy jade, czy jestem na postoju, czy nagle hamuje. Pasy w ogóle się nie blokują się tak jakby ich w ogóle nie było:/ NIe wiem czy ma to jakiś związek, ale jak jade autem i hamuje to podczas hamowania coś z prawej strony mi tyka/pyka - tak jakby jakiś bezpiecznik/przekaźnik. czy pasy są sterowane jakimś bezpiecznikiem? Wydaje mi się, że nie ale wolę się upewnić... Działają mi pasy tylko z tyłu : Te przednie jakiś czas temu popsikałem silikonem w sprayu bo słabo się zwijały. Jakieś pomysły co mogło się stać ze nagle oba pasy przestały działać?

skolopendra
24-11-12, 16:23
pasuje rozebrać i zobaczyć napinacz

Atardin
24-11-12, 20:49
ale tylko boczek zdjąć, czy cały mechanizm wyciągnąc? no i druga sprawa, jak juz rozbiore to na co zwrócić uwagę? jakieś niespodzianki mnie czekaja przy robieraniu? Civic to VI gen po lifcie (czyli powinien mieć napinać z ładunkiem pirotechnicznym) Jakiś czas temu wypasikałem mechanizm pasów silikonem w sprayu tak żeby lepiej się zwijały - silikonu nie żałowałem (tak jak to pisali w necie). Coś czuje, że może to być przyczyną :/ Jest jeszcze szansa uratowania takich pasów? Są jakies problemy z ich wymontowaniem z słupka?

Atardin
25-11-12, 14:22
A czy pasy od angielki 5D przypasują do Ek3 HB polifcie?