PDA

Zobacz pełną wersję : Elektryka Pomożcie

ficek666
22-11-12, 17:42
A wiec tak kupilem do swojego auta elektryczne szyby i lusterka w aucie nie mam zadnej elektryki i teraz pytanie czy znajde jakas wtyczke zeby sie w nia wpiac? Czy musze wymyslac cos, w zestawie mialem instalacje ale tylko na drzwi, prosze o pomoc i szybka odpowiedz:) Dodam ze do drzwi ida tylko kable od glosnikow ktore dorabialem:p

ficek666
22-11-12, 18:45
Orientuje się ktoś jak to wszystko wygląda??

zatek
22-11-12, 19:30
Ja myślę, że jak standardowo nie miałeś żadnej elektryki, która teraz chcesz założyć, więc będziesz musiał wszystko zrobić samemu :)

ficek666
22-11-12, 20:07
No niby tak ale jestem ciekawy jak to jest jak jest to montowane fabrycznie i czy nie dalo by sie tego zrobic tak jak w orginale..?

kubaszow
22-11-12, 20:54
Ciezki temat jak nie masz o elektryce zielonego pojecia.
Sciagnij manuala do V gen tam masz wszyskie potrzebne info.
Jesli w zestawie nie miales wszystkich potrzebnych wtyczek,przekaznikow,przelacznikow itd to masz sporo roboty. (jeszcze gorzej to wyglada jak nie masz wszystkich kabli)Trzebasz szukac w ksiazce, dorabiac i sie podpinac.
Nikt ci tutaj dokladnie nie powie co gdzie lub pod co sie podpiac bo nikt nie wie co masz i o ktorym aktualnie kablu myslisz.

ficek666
22-11-12, 21:06
To znaczy ja większość kabli mam. Mam te obydwie wiązki z jednej i drugiej strony które idą do drzwi tylko problem pojawia się tutaj jak muszę podłączyć ta wiązkę z drzwi do wiązki w kabinie.

jerzynew
23-11-12, 00:24
niemasz wyprowadzonej zadnej wiazki z słupka do drzwi? czym sa zaslepione otwory w słupku i drzwiach w miejscu gdzie powinny być złącza? w Vgen ta wiazka ktora idzie do tyłu ma wyprowadzenie przez słupek do lewych drzwi, natomiast kabinowa (ta do ECU +komora silnika) ma dołączoną wiązke prawych drzwi. Nie spotkałem sie z Vgen bez doprowadzonych zadnych przewodów do drzwi ale możliwe ze niema. (zazwyczaj jest kostka na okreslony wymiar z tym że liczba pinów jest dostosowana do potrzeb i poprostu zakladajac elektryke szyb łączysz kostki i uzupełniasz brakujace piny w kostce "kabinowej".
Natomiast jesli niemasz żadnej "kostki" zrób własna instalacje, to tylko 2 drzwi wiec dasz rade, w razie czego sa schematy na forum. Lutownica w dłoń i powodzenia

skolopendra
23-11-12, 11:13
prosze o pomoc i szybka odpowiedz

nie ten dział :

http://www.civicklub.pl/forum/forumdisplay.php?34-Elektryka-ECU-Car-Audio

ficek666
23-11-12, 15:49
2 tygodnie temu na szrocie i była tam taka właśnie honda z elektrycznymi szybami i lusterkami, mógłbym jakoś ta instalację wyciągnąć żeby wsadzić ja do swojego auta?

ficek666
25-11-12, 23:34
Ma ktoś może jakiś schemat tej instalacji kabiny? Umówiłem się na sobotę i będę wyciągał ta instalację nie wiecie gdzie mniej więcej się ona łączy? Dużo będzie z tym zabawy i rozkręcania?

Młody ŁDZ
25-11-12, 23:54
Jeżeli się kompletnie na tym nie znasz - to fakt, dużo. W eg3 nie ma żadnej wiązki poprowadzonej, a pamiętaj że elektryka to nie tylko kable ale również przekaźniki. Wszystko dokładnie opisuje (niestety, nie w sposób banalny dla "żółtodziobów") wcześniej wspominana serwisówka.

ficek666
26-11-12, 16:53
Nie znam się na tym nie wiadomo jak ale orientuje się bo jestem mechanikiem. I pytam się d.latego bo nigdy nie wyciągałem instalacji w takim aucie