Zobacz pełną wersję : Soczewka w ORI kloszu
Witam, szukam kogoś kto sam sobie włożył soczewki w lampe, potrzebuje zapytać o kilka rzeczy.
Znacie kogoś takiego ? Może nie być z forum wtedy prosiłbym kontakt priv
Jw,tez wkladalem soczewe w ori lampe,foty w moim temacie VI gen :)
1) jak wygląda przegląd, niby spryski mam, ale na lampach jest wyraźnie wybite hb3 hb4.
2) psy ile razy Wam dowód zabrali??
3) obie soczewki mają takie same przysłony? w normalnych lampach prawa jest bardziej do góry skirowana wiadomym celem a jak to jest z soczewkami??
4) gdybym założył jakieś soczewki z np. allegro za 150 z niby q5 2010 to na jak długo wystarczą odbłyśniki zanim się wypalą bo to wiąrze sie z ponowną walką z lampami od nowa
regulacja ze środka rozumiem że zostaje bo soczewa jest w odbłyśniku zamocowana czyli wszystko chodzi razem
1) zależy od Twojego diagnosty, jak przeróbka jest zrobiona profesjonalnie to się nawet nie pozna.
2) civiciem jeździłem 2 lata ani razu nie zabrali dowodu, obecnym autem 1,5 roku przeglądy robię w jakiejkolwiek stacji diagnostycznej.
3) nie, obie soczewki powinny byś ustawione tak samo równo, muszą posiadać odcięcie asymetryczne - doświetlają prawe pobocze.
4) jak kupisz soczewki w idealnym stanie to prędzej sprzedasz auto niż odbłyśnik będzie nadawał się do regeneracji, chyba że kupisz wadliwy żarnik i wybuchnie w lampie...
1. Wczesniej mialem angel eyes,i podjezdzajac na stacje diagnostyczna,koles tylko pytal o xenon,nic wiecej,a lampy nie byly na PL drogi..
Wszystko reszta jak napisal embargo, 0 problemow,policja nawet staje naprzeciwko na skrzyzowaniu i nic , ale wiadomo, wszedzie roznie to bywa, humory ludzie tez maja rozne,na to tez musisz zwrocic uwage :) ale jesli jest soczewa,jesli sa spryski,to masz 90% szans,ze do lamp sie nie doczepia :) - tak wiem,samopoziomowanie,tylko ze wiekszosc policjantow nawet nie wie co to jest,jak to sprawdzic,czy ono wogole jest :)
liero a z jakiego auta upchales soczewkę?
troche tematów przewałkowałem na temat soczewek, dużo osób proponuje bihalogenowe, np z E60,
udało mi się dorwać soczewki z itr zobaczymy co z tego wyjdzie.
No spoko MCDzojak a pamiętasz o tym że ITR ma oddzielnie reflektor od drogowych ? - tym sposobem pozbawisz się świateł drogowych. do 6 gena musi być soczewka typu bi.
Ja zrobilem taki myk,ze drogowe mam w halogenach ;) a soczewke nie wiem z czego,ale swieci ok :)
Ja u siebie mam soczewke bixenon D2S Helli z BMW 5 E60, spryskiwacze z BMW 5 E39, do tego regulacje gora dol z przelacznika w kabinie i w pelni zachowana regulacje lewo prawo w lampie i odkad na tym jezdze (bedzie juz 3 rok) ani razu mi sie do soczewek nie doczepili a podczas jednej kontroli policjant zatrzymal mnie "aby obejrzeć jak to jest zrobione, ze widzi pierwsza honde na xenonie , ktora nie napierdziela po oczach"
Zarniki mam OEM Philipsa.