Zobacz pełną wersję : Opinie - Civic VII 1.7 CTDI
Witam Kolegów,
znalazłem ostatnio na portalu ciekawe ogłoszenie, napiszcie proszę co o niej sądzicie, o co pytać jak będę dzwonił, wszelkie sugestię się przydadzą
http://otomoto.pl/honda-civic-zadbana-i-bardzo-ekonomiczna-C24851480.html
Pozdrawiam
Nie polecam i wiele osób mi to auto odradzało. Silnik ISUZU, Wymiany poważniejszych rzeczy, jak np. sprzęgło - bardzo drogo. Plusem tego auta - jak i innych diesli - małe spalanie i nawet zrywny. Jak VII gen, to tylko min. 1.6 benzyna
Nie polecam i wiele osób mi to auto odradzało. Silnik ISUZU, Wymiany poważniejszych rzeczy, jak np. sprzęgło - bardzo drogo. Plusem tego auta - jak i innych diesli - małe spalanie i nawet zrywny. Jak VII gen, to tylko min. 1.6 benzyna
aha, czyli nie polecasz, mimo że nie masz zielonego pojęcia..
Takich doradców nam potrzeba!
sprzęgło w 1.7 ctdi jest standardowe, nie dwumasowe i kupisz do 600zl wiec nie pitol
poza tym zadbany diesel jeździ bez problemów długi czas, na forum jest opisane kilka bolączek tego silnika, ale każdy jakieś ma,
a w porównaniu do innych wypada, wg mnie całkiem dobrze
ziemex musisz poczytać tematy wałkowane na forum i rozjaśni Ci się o co pytać
a ja polecam. Mam go 2,5 roku. Ale jednego "Checka" przebieg 270tyś km. Po chipie na 120KM (w standardzie miał 106KM) i 270Nm od 20tyś km nawet fajnie jeździ
a co sądzicie o cenie, z rozmowy ze sprzedawca wywnioskowałem że to niezła okazja bo nie wiele jeżdżony, sprowadzony z niemiec od pierwszego właściciela, ogolnie mowi ze bardzo o niego zba. Chce sprzedać bo kupuje kombi, Acorda.
zapytałem sie też o sprzegło to twierdzi że nie ma i nie było nigdy żadnego problemu. Dodał tylko że zmienił rozrząd w tym roku
cena jak cena
poczytaj tematy o ctdi
jest ich troche, po tym bedziesz mial pojęcie o co pytać i na co patrzeć, po zdjęciach można się ewentualnie przyglądnąc na spasowanie przedniej maski
ok dzięki za info skromne ale zawsze coś. pozdro
jak chcesz go wziąć to sprawdz...czy na pewno rozrzad zmieniał, czy nie miał problemów z turbiną!! zajrzyj po maskie i zobacz czy nie wymieniał bedzie czysta :) sprawdz czy dmuchawa działa ok, jeszcze zobacz czy olej nigdzie nie leci, mozesz tez przy wydechu postac i powąchac czy z wydechu nie smierdzi takim slodkim smrodem
lucasskywalker
21-02-13, 08:40
z rozmowy ze sprzedawca wywnioskowałem że to niezła okazja bo nie wiele jeżdżony, sprowadzony z niemiec od pierwszego właściciela, ogolnie mowi ze bardzo o niego zba
każdy tak mówi;-)
a poza tym ja swojego 1.7ctdi cenię bardzo wysoko
w 1.7 cdti nie ma dwumasy wiec wymiana sprzegła jak zurzyte nie jest drogie jakos przesadnire
mam parkota dwa lata czasem walnie czeka po zimie i nic więcej się nie dzieje. mam teoretycznie 220tkm pełen syntetyk olej i grama nie ubywa. wymieniałem sprzęgło i było dość drogo bo łożysko tylko oem 650zł. a teraz można kupić za 150.
Witam,mozesz podac mi dobry namiar na chipowanie mojej 1.7ctdi.