Zobacz pełną wersję : Brzęczący tłumik bo nagrzaniu sie ??
Witam mam taki problem gdy przejade kawałek autem i tłumik sie nagrzeje strasznie brzeczy (czyt. blacha o blache pod wpływem drgań) dzwięk dochodzi z tłumika srodkowego dwa razy byłem na kanale i nic tam nie obija i nie ma co zabardzo powodowac takiego hałasu siedzi dobrze na gumach gdy przestygnie znowu jest cisza dopiero po dłuższym nagrzaniu problem wraca co moze byc przyczyna bo strasznie mnie to juz wkurza??
Pewnie tłumik w środku się rozsypał, skoro żadna osłona metalowa się z nim nie styka i nie powoduje tego brzęczenia
motomaniak1988
21-11-12, 19:58
moze w srodku sie przepalilo wyciszenie albo cos oberwalo i to powoduje brzeczenie :] poprostu wyglada na to ze tlumik sie zmeczyl i chyba domaga sie wymiany na lepszy :P albo przelot odrazu :P :]
pozdro
To samo miałem jak zrobił mi się minimalny przedmuch na spawie przy środkowym. Jak się zagrzał to brzęczał i pod większym obciążeniem buczał basowo. Możliwe, że też musisz go jedynie podspawać bo jest mała dziurka.
Mi brzeczy od kiedy wywalilem katalizator :)
ale to nie jest lekkie brzeczenie słychac go nawet w srodku dosc głosno EG3 tez mi lekko pobrzękiwał wydech
Tak jak inni pisza, prawopodobnie tlumik sie rozsypal i nie pozostaje nic innego jak wymiana.
jutro zobacze moze faktycznie jest jakas dziurka jak pisze Kwapcio23 bo jak by sie rozsypał to by dzwonił i na zimno a nie dopiero po pełnym nagrzaniu nawet jak troche ostygnie to znowu przestaje dzwonic
U mnie jest tak samo, myslalem ze to blacha od kata ale to nie bylo to, jak jest zimny to nic nie dzwoni, a po magrzaniu taki metaliczny dzwiek w srodkowym jakby blacha o blache uderzala, wkurzajace to jest bo kijowy dzwiek no i tlumnik trzeba wymieniac chociaz nie jest przepalony.
Wspawaj pozadny tlumik srodkowy, ja wczoraj wspawalem proexa i po brzeczeniu zostalo tylko nie mile wspomnienie.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
skolopendra
24-11-12, 12:13
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?152377-t%B3umik-ko%F1cowy-wydech-katalizator
nie ten dział :