PDA

Zobacz pełną wersję : Wkład lusterka kierowcy Civic EP1 3D 2003

daabxc
21-11-12, 15:19
Hondziarze :cool:,
Od jakiegoś czasu zauważyłem brak poweru w podgrzewaniu mojego lusterka po stronie kierowcy, ewidentnie problem dotyczy samej maty podgrzewającej, która grzeje, ale w 5%, dlatego patrząc perspektywicznie i wychodząc na przeciw zbliżającej się zimy muszę coś z tym zrobić. Rozwiązania są dwa:
- zakupić używany wkład z lusterkiem i plastikiem taki jak na tej aukcji - http://allegro.pl/civic-01-05-3d-4d-5d-sedan-szklo-wklad-lusterka-i2748535058.html
czy
- bawić się w samo lusterko i wciskać je w obwódkę plastikową - http://allegro.pl/szklo-wklad-lusterka-honda-civic-01-03-i2787624479.html

Czy ktoś z Was ma jakieś w tym doświadczenie? Co wydaje się lepszym rozwiązaniem?

Z góry dzięki i szerokości! :D

maciex
21-11-12, 17:17
Pewnie chwila roboty ja bym kupil albo sama mate i posklejal na nowo albo kupic oem uzywke i przelozyc caly "modul"

arekwu
11-12-12, 21:41
Odgrzewam...dzisiaj wracając z pracy 'wybuchło' mi lusterko od strony kierowcy. Huk i nie ma śladu po lusterku. Został jakiś plastik z resztką kleju. Odłamki szybki gdzieś poleciały.
Wystarczy kupić jakąś szybkę u szklarza i przykleić do tego plastiku? Czy może jednak coś więcej mnie czeka?

EFKA5
12-12-12, 08:28
poczytaj tu
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?80712-EM2-Lans-SQUAD-%29/page793

daabxc
12-12-12, 12:30
Odgrzewam...dzisiaj wracając z pracy 'wybuchło' mi lusterko od strony kierowcy. Huk i nie ma śladu po lusterku. Został jakiś plastik z resztką kleju. Odłamki szybki gdzieś poleciały.
Wystarczy kupić jakąś szybkę u szklarza i przykleić do tego plastiku? Czy może jednak coś więcej mnie czeka?

Odradzam... u mnie okazało się, że oryginalny wkład lusterka w plastikowej czarnej obudowie był pęknięty, a pierwszy właściciel przykleił kolejne szkiełko na pęknięte lustro - stąd brak grzania. Obudowa plastikowa mocno 3ma wkład, zatem jeśli planujesz kupić samo lusterko to wsadzenie go w obudowę będzie nielada wyzwaniem. Ja - dzięki Szanownemu koledze Owsikk'owi mam już cały wkład wraz z matą po stronie kierowcy + gratis pasażera. Wymiana 5-10 min jeśli Ci ręce nie drżą na mrozie :)

mloodzian
12-12-12, 14:06
lewy wkład lusterka do polifta w ASO 199 zł mam numer nawet katalogowy bo kupowałem w zeszłym roku

owsikk
12-12-12, 14:55
ASO 199 zł
Rozbój w biały dzień. Za tyle można kupić całe przedliftowe angielskie lusterko. Wkłady są takie same.

EFKA5
12-12-12, 14:59
Obudowa plastikowa mocno 3ma wkład, zatem jeśli planujesz kupić samo lusterko to wsadzenie go w obudowę będzie nielada wyzwaniem.
Ale głupoty piszesz, sama wymieniałam wkład (za 20 zł na allegro) podgrzałam suszarką ale mozna tez włozyc do gorącej wody, wtedy ramka plastikowa łatwo się rozgina i wkład mozna wyciągnąć, roboty 15 minut

mloodzian
12-12-12, 22:06
no rozbój ale kupowałem na innej zasadzie bo normalnie to sam bym go nie kupił a mianowicie jak kupowałem od znajomego auto to on rozbił lusterko zamówił w aso a mi spóścił to 200 na lusterko podczas kupna dlatego wiem ile kosztowało :)

daabxc
13-12-12, 13:01
Ale głupoty piszesz, sama wymieniałam wkład (za 20 zł na allegro) podgrzałam suszarką ale mozna tez włozyc do gorącej wody, wtedy ramka plastikowa łatwo się rozgina i wkład mozna wyciągnąć, roboty 15 minut

Może się źle wyraziłem, mi się nadażyła okazja i z niej skorzystałem, możliwe, że gdybym miał zapłacić prawie 100PLN za całość to pewnie też bym kombinował :)