Zobacz pełną wersję : jakie amortyzatory oraz co to za tłuczenie ?
slawas2001
14-07-05, 18:40
Witam, zmieniam właśnie amortyzatory w tyle, mam na to około 300, 400 PLN, jakie proponujecie jakie w tej cenie będą najbardziej spoko?
druga sprawa to proszę poradźcie co to oznacza jeśli w czasie jazdy otworzę tylne okno z lewej strony słyszę jak przepływający wiatr powoduje cykliczne huki tak gdzieś trzy razy na sekunde, ten dzwięk jest podobny do tego jaki jest przy hamowaniu ze szkrzywionymi tarczami
Pozdro, dzięki za odpowiedzi
S.
Co do Amorków to nie wiem może Monroe ?Natomiast co do dzwięków to napisz czy są to dzwieki wyraźnie metaliczne czy też ten dzwięk słyszysz odbity od jakiś przeszkód np domów ? Jeśli metaliczny tzn że coś jest luźne w układzie jezdnym, jesli odbity to najwyrażniej cos minumalnie trze po częściach obrotowych w kole lub kołach np, klocki, obudowa hamulców . Rozwiązanie !!!--Podnies każde z kół do góry iprzy obrocie koła sprawdz czy cos słychac z tym że każde koło trzeba z konkretną siłą obrócić !!
Poz !
a moze uzupelnij Profil!! wtedy bedzie wiadomo jakiego masz civica !!!! chcesz kolejnego Warna ????
Sawas2001 Amorki zajrzyj tu http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=2686
slawas2001
15-07-05, 17:28
Co do Amorków to nie wiem może Monroe ?Natomiast co do dzwięków to napisz czy są to dzwieki wyraźnie metaliczne czy też ten dzwięk słyszysz odbity od jakiś przeszkód np domów ? Jeśli metaliczny tzn że coś jest luźne w układzie jezdnym, jesli odbity to najwyrażniej cos minumalnie trze po częściach obrotowych w kole lub kołach np, klocki, obudowa hamulców . Rozwiązanie !!!--Podnies każde z kół do góry iprzy obrocie koła sprawdz czy cos słychac z tym że każde koło trzeba z konkretną siłą obrócić !!
Poz !
to nie jest metaliczny ani odbijający się dzwięk, to zawirowane powietrze dudni uwalniając się gdzieś pod dużym ciśnieniem, tylko nie wiem jak jest przyczyna, bo to pierwszy raz z czymś takim się spotykam, jest to tylko w jednym oknie i tylko z jednej strony
czy ty naprawde nei rozumiesz za co dostales ostrzezenie?????? jedno jzu masz teraz donitaniesz 2 bo nie wykazujesz kompletnej poprawy!!! w dalszym ciagu sie nie przywitales a zagladasz tu tylko wtedy kiedy masz problem a wszytkich masz w d.... nawet profilu nie uzupelniles i nie wiadomo jakiego masz civica!!!! temat zamykam do czasu kiedy wszytko zrobisz tak jak nalezy!!!
w celu odblokowania pisz do ATRX