Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic VI 5d kilka pytań

kuba123454
20-11-12, 15:22
Witam. Mam pare pytań mnie trapiących i postanowiłem się zwrócić z nimi do was. A więc:
Jak w tytule posiadam honde 5d 96 rocznik i jakos ze parch niemilosierny postanowilem doinwestowac w niego i miec auto pod siebie i dla siebie. Widzialem na allegro dokaldki zderzakow i progi jednak w sklepie powiedzieli mi ze przod pasowac nie bedzie, znaczy sie bedzie ale po malej modyfikacji. Moze mial ktos z tym do czynienia i wie co i jak by trzeba bylo wyrzezbic?
http://allegro.pl/honda-civic-95-00-vti-s-dokladka-zderzaka-przod-i2748998121.html to link do aukcji z ta dokladka.
Kolejna rzecza jest wnetrze. Mam dylemat... Albo skory z Rovera 400 albo polskory z vti. Zawsze chcialem miec auto w skorce jednak jestem srednio przekonany co do jakosci i czy nie sa to jakies okropne miekkie babcine fotele bo tego bym nie przezyl? Prosil bym rowniez kogos kto posiada takie foteliki o opinie na ich temat. Idac dalej do foteli pasujace boczki z vti by sie przydaly, a jako ze moje auto w korbotronik jest wyposazone chcialem sie zabytac czy zalozenie szyb elektrycznych to jest jakas straszna filozofia i czy elektryk samochodowy bylby w stanie mi to zrobic i nie wysadzic auta w powietrze;)?
Kolejna sprawa lampy. fajny temat tu na forum widzialem o przerobce lamp przednich na soczewki. Ale chcialem sie zapytac czy idzie gdzies dostac lampy tylne? Oczywiscie tuningowe bo ja sie jakos odnalezc nie moge....
Z gory dzieki za odpowiedzi i prosze mnie nie zabijac jesli moje pytania sa przyglupie.

Austin
20-11-12, 19:05
O tylnych lamp zapomnij bo nie wystepują jako tuningowe a tylko cieszyć się z orginałem ;)

kuba123454
20-11-12, 19:12
Moze jeszcze uprzede pytania i ewentualne dyskusje o wies tuningu:) Odswierzenie lakieru zabezpieczenie podwozia w planach na nalblizszy miesiac. Zawieszenie wymienione na kompletnie nowe .
Wiec nie mam zamiaru dokleic laminatowych spoilerow i sluchac dubstepu na full:) tylko troche poswiecic na to aby moja honda uzyskala druga mlodosc. I licze na odrobine pomocy.

civic_lsi
21-11-12, 10:10
Zapraszam do poczytania tematu:
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?59312-Honda-Civic-5D-Kompendium-wiedzy-FotoInstrukcje-Zr%F3b-to-sam

Przejrzyj też samochody użytkowników. Na pewno dowiesz się dużo co można zrobić/dołożyć do 5D.

pozdr

kuba123454
21-11-12, 11:03
Powiem tak; temat juz przeczytany przezemnie zostal jakis czas temu, jednak moje umiejetnosci manualne ograniczaja sie do narysowania ludzika patyczaka wiec jest slabo, a niechcial bym czegos napsuc. Kolejna rzecz to to ze juz mniejwiecej wiem czego bym chcial I poprostu poszukuje dokladniejszych informacji na temat czesci ktore opisalem w pierwszym poscie