Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przewody w stalowym oplocie, końcówki etc.-know how

RA_PERFORMANCE
20-11-12, 10:35
Witam. Szukam przewodów w stalowym oplocie do kupienia na metry oraz końcówek do zarobienia. Tu się rodzi pytanie czy ktoś kupował takie przewody i zarabiał końcówki. Jak to wygląda jest potrzebna do tego specjalna maszynka? Mógłby mi ktoś rozjaścnić temat? Przewody można byłoby stosować do smarowania turbo, jako paliwowe i hamulcowe. Kupujesz na metry do tego końcówki i sobie zarabiasz jak chcesz.

zakit
20-11-12, 11:42
gdzie kupic? w dobrym motocyklowym albo allegro.
razem z koncowkami.

a co do zaciskania, to nie mam pojecia

RA_PERFORMANCE
20-11-12, 11:52
chodziło mi o to że ile potrzebuję to ucinam i sobie sam zaciskam.

Michu_POZ
23-11-12, 18:41
Tu masz takie coś :http://www.rallyshop.pl/index.php?k412,przewody-weze-i-akcesoria-przewody-high-performance

skolopendra
24-11-12, 20:19
Szukam przewodów w stalowym oplocie

w hondzie takiej potrzeby nie ma

chyba że do forda czy innego bmw?

81saren
24-11-12, 20:32
Przewody kupisz bez problemu , koncowki tez , jezeli chodzi przewody paliwowe to tujaj z zagniecieniem moze byc ciezko , sama zagniatarka przekroczy oplacalne koszta wyrobu czegos takiego. Wszystko musi byc szczelne i odpowiednio dopasowane.
Polecam Hansa-Flex dorabialem tam nieraz przewody do smarowania Turbo , odmy w stalowym oplocie i inne potrzebne rzeczy.

Michu_POZ
25-11-12, 22:12
Tubes też robi węże pod zamówienie.

wwljohn
26-11-12, 10:37
Tu masz takie coś :http://www.rallyshop.pl/index.php?k4...gh-performance

Nawet nie myśl o takich przewodach. Gówno cieknie na wszystkie strony jak tylko zejdzie z nich ciśnienie. Temat obadany. Jedziesz do pierwszego, lepszego zakładu który dorabia przewody,a tam znajdziesz wszystko i zarobią Ci co tylko potrzebujesz. ja nawet wodne do sprężarki mam zbrojone, a olejowe wytrzymają 300bar :] (niestety cieńszych już nie było) . Problem pękania, przecierania, wpływy warunków atmosferycznych, nieszczelności mnie nie dotyczy ;)