Zobacz pełną wersję : silnik mody
tak wiec praktycznie zostaje posiadaczem solniczki VTI i mianowiecie mam kilka pytan dotyczacych modyfikacji silnika wszak silnik nie jest mlody ma przelatane 180 tys ale nadal jezdzi na oleju syntetycznym :) wiec niedlugo i tak trzeba bedzie o niego zadbac a przy okazji zrobic pare modow co proponujecie jakie marki jakie czesci prosil bym o pomoc doborze moze nie te z najniższej polki a i i nie z tej najwyższej bo obawiam sie o koszty jak narazie :D
z gory dziekuje za informacje
Wydech Eltec dolot K&N na poczatek
niestety to juz jest :) mi chodzi dokladnie co z silnikiem mozna zdzialac jednak to VTI wiec ma tylko 160 kucy :)
czytalem wiele opini kazdy zaleca co innego a moze by tak zloty srodek znalesc sila wiekszosci glosow hmm
np. jakie walki wstawic itp
niestety to juz jest
to chyba bardzo dobrze.
co z silnikiem mozna zdzialac jednak to VTI wiec ma tylko 160 kucy
1.6 160 koni top znow nie tak malo...
walki cat cams, kolektor dolotowy skunk2, koleczka rozrzadu AEM, kolektor wydechowy DC sport, tytanowe sprezynki i talezyki i do tego odpowiednie strojenie bo bez tego sie nie obedzie.
kolega analogue ma 188 koni z b16 wiec oblukaj co ona ma u siebie
to jest rozwiązanie raczej najprostsze aczkolwiek nie uważam, że złe. Ja bym stawiał na graty z USA.
czytalem wiele opini kazdy zaleca co innego
heh, a niech to!!
walki cat cams, kolektor dolotowy skunk2, koleczka rozrzadu AEM, kolektor wydechowy DC sport, tytanowe sprezynki i talezyki i do tego odpowiednie strojenie bo bez tego sie nie obedzie.
albo graty z itr :)
zaprawszam donas na modyfikacje
wydech z kwasiaka
glowica
siakies walki
:)
zaprawszam donas na modyfikacje
wydech z kwasiaka
glowica
siakies walki
:)
trzymaj sie tematow i odpowiadaj na pytania a nie reklamuj sie w kazdym poscie
to jest rozwiązanie raczej najprostsze aczkolwiek nie uważam, że złe. Ja bym stawiał na graty z USA.
jakies namiary moze :D
albo graty z itr :) hmm a co dokladniej
mam pytanie gdzie dostane blachy dobrze pasujace chodzi mi o tylne cale blotniki podloge bagaznika jest od choroby dziobkow i nie chce tego szpachlowac a wstawiac kawalki to bez sensu
najpierw kup VTi pojeździj a później pomyśl o podnoszeniu mocy, założyłeś jeden z setek topiców jakie tu już są, wejdz w szukajke, zaznacz że chcesz szukać w tym dziale, wpisz B16 i szukaj... przejrzyj topici w dziale nasze auta, zobacz kto ma B16 (silnik który był montowany w wersjach VTi) i zobacz jakie mody przeprowadzają, jakie to wyniki, jakie graty, na pw podpytaj gdzie skąd za ile, jak ktoś będzie miły to Ci odpowie... znalazłbyś wszystko w ciągu 1h a na drugi dzień miałbys pewnie odpowiedź, nie zakładałbyś tego topicu i w temacie o modyfikacjach silnika nie pytałbyś o części blacharskie... ogarnij siebie i forum, wszystko znajdziesz... może cieżko będzie uwierzyć ale nie tylko Ty masz/bedziesz mieć B16 i nie tylko bedziesz chciał je modyfikować, bo juz niektorzy zrobili to przed Tobą, ucz się od nich, pytaj u źródła
pzdr ;)
dzieki za cenna rade natomiast sporo osob sie pytalem kazdy ma inne podejsciue do sprawy solka jest w moim posiadaniu silnik ma juz przejechane swoje wiec stad pytania co z nim mozna zdzialac poza standartowym zrobieniem o blache sie zapytalem gdyz nie chcialem twozyc oddzielnego topicu a sklepy itp gdzie kzady polecal nie maja blach do solniczek trzeba zamawiac :/