PDA

Zobacz pełną wersję : Parujące swiatła przednie.

dreamcatch
08-10-07, 21:55
Hej!

Byłem dziś oglądać Civica D14A3 http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3565750.
I zastanowiły mnie dość zaparowane przednie reflektory. Auto jest po myciu, ale czy to jest normalne? Czy świadczy to o tym, że reflektory mają jakieś przecieki? W ogóle przednia szyba też była dość zaparowana...

Kiedyś oglądałem Civica i jeden z reflektorów też cały zaparowany... czy to jakiś częsty przypadek w tym aucie?

Dzięki z góry za pomoc,
Pozdrawiam.

gryzmo
08-10-07, 22:22
Może być po prostu nieszczelna lampa-co się często zdarza albo po prostu uszczelka za żarówką nie spełnia swojej funkcji.Nie musi to być od razu oznaka że auto było bite ale warto się przyjrzeć dokładniej.

dreamcatch
09-10-07, 08:57
Hej,
dzięki za odpowiedź. Trochę się wyjaśniło. Lewy reflektor ma klejone uchwyty i przy kole (nadkole?) ma dziurę sporą, jakby Honda zaliczyła lekką stłuczkę. Właściciel twierdzi, że nawet jeśli to bardzo mała bo lampą nie pękła, jedynie uchwyty. No ale między lampą a zderzakiem jest znacznie większa szpara niż po stronie prawej. Udało się nawet zejść z ceną. Ale raczej jej nie kupię bo ta lampa będzie mnie denerwować :P

Pozdrawiam