Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Kilka pytan

Urban
08-10-07, 20:03
Witam
z góry mowie ze to moj 1szy post na tym forum wiec siemka wszystkim :D i przeprosze od razu jezeli juz taki temat byl ;)

planuje kupic Civica z rocznika 91-95 z silnikiem 1.6 16V VTEC 125Hp (wstyd sie przyznac ale ie znam dokladnego oznaczenia silnika ale wydaje mi sie ze to jest D16 wrazie czego prosze o poprawke ;) ) i zrobic z niego autko 4fun ^^ planowalem na poczatq pobawic sie z soft turbo i zastanawialem sie nad tym turbo kitem : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/T3-T4-Turbo-Kit-D16-CIVIC-92-2000-w-INTERCOOLER-CRX_W0QQcmdZViewItemQQcategoryZ33742QQihZ013QQitem Z230178842684QQrdZ1QQsspagenameZWDVW

i moje pytania w zwiazq z tym :

Czy Seryjna pompa paliwa da rade czy nie podoła??
Wtryski seryjne raczej rady nie dadza myslalem o tych z Integry Type - R czy te moga byc ??
I Pytanie co mnie najbardziej nurtuje dam rade sam zalozyc taki turbo kit z kolegą mechanikiem ?
Czy w razie W moge liczyc na waszą pomoc ??

Pozdrawiam

agent_lol
08-10-07, 23:30
seryjne graty wg. mnie powinny styknać do 0.3- 0.4 bara ale ja się nie znam :)

Urban
09-10-07, 22:08
a ktos wieciej mi cos podpowie ??:D

havok
09-10-07, 22:21
Ja podpowiem przede wszystkim, że już z samego początku źle zacząłeś, bo patrzysz na zestawy z ebay'a. Poczytaj sobie o takowych w tym dziale, na przykład w tym temacie: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=24198
Jak już będziesz mądry po lekturze odpowiedzi na podobne do Twoich problemy innych użytkowników, będziesz znał odpowiedzi na swoje pytania.
Aha, co do założenia - da się to złożyć z mechanikiem, o ile ten wie, co robi. Ale potem i tak to trzeba wystroić...

Urban
10-10-07, 07:08
no co do wystorjenia to bym szukal kogos co by to mi wystroil ;)

mighty
10-10-07, 16:29
jak masz wszystkie graty to zalozyc nie jest problem, gorzej jak musisz sam spawać :D

Urban
10-10-07, 17:34
no własnie poczytalem kilka tematów co podal mi havok w linq (dziekowka ;) ) i dochodze do wniosq ze chyba jednak bedzie lepiej samemu zlozyc zestaw ;) myslalem nad KKK k03 lub K04 nawet z qmplem liczylismy mapy od ilu by dmuchalo i dla K03 wyszo nam ze od 3k RPM. czy dobrze nie jestesmy pewni (na dmuchansq 0.4 bara) :D:D widzzalem na forum streetracing zestaw pod silnik D seria bez turbo (tutaj na forum tez) za 3k zł z kolektorem pod K03 i bardzo on mnie zaciekawil ;) cekawe tylko czy jest jesce na handel ^^ bo turbo wtedy bym zukal osobno
a o spawanie sie nie martwie ;) bo tu jeden znajomy spawacz drugi co moze mi wselkie rury zalatwic wiec jakos bym dal sobie rade ;)

najwiecej problemu by mi i znajomemu mechanikowi pewnie sprawilo doprowadzenie oleju do turbiny i tu juz bym musail was prosic o pomoc :D

mighty
10-10-07, 18:09
doprowadzenie oleju do turbiny i tu juz bym musail was prosic o pomoc :D
a w czym problem?
kupujesz odpowiednią podkladke pod filtr oleju, wąż olejowy i już.

Urban
10-10-07, 18:59
chyba ze tak :D:D bo za bardzo nie wieidzal jak podpiac olej do T i temu troche histeryzowalem :P ale dzieki za uswiadomienie ;)