Zobacz pełną wersję : Z kad wziasc olej do smarowania spreżarki??
Witam pytanie jak w temacie... wczesniej rozwiazałem to tak ze kupiłem podstawke pod filtr oleju i tam podłaczylem waz i działało.. i to całkiem długo w sumie chyba działa do tej pory (juz z 4 lata) ale nasłucałem sie ze w tym miejscu mamy za duże skoki cisnienia oleju prawda czy fałsz? Jak cos to jest inne miejsce w ktorym bedzie cisnienie oleju? i nie bedzie trzeba wiercic bloku i dorabiac gwintu? chodzi o H22 ale wszystkie bloki Hondy sa podobne
Wybacz, że zaśmieciam temat, ale cholernie rzucił mi sie ten temat w oczy, pewnie nie tylko mi, razi niesamowicie, popraw kolego błędy bo aż sie czytac nie chce.
jak nie masz skad 'wziasc' oleju, to, zawsze mowili zeby 'braść' z czujnika cisnienia na trojniku
Wziasc to można olej z pod płota co najwyżej, co po podstawki skoro 4 lata działało i się nie wysrało to chyba takie rozwiązanie daje radę, zresztą widziałem to już w kilku/nastu autach, poza tym skoro w to miejsce montuje się czujniki odpowiadające m.in za ciśnienie oleju. Gdyby spadki ciśnienia były, aż tak znaczące, to tak naprawdę pomiar z takiego miejsca można sobie do kieszeni schować.
umowmy sie ze to taki chwyt :D wiecej osob tu zajży :D a skoro juz sobie wszyscy poszydzili to spoko... dziekuje za odpowiedzi niekoniecznie sensowne napewno jednak napisane poprawna polszczyzna przez prawdziwych patryjotów... ktorzy za nic nie pozwola hańbic jezyka naszych ojców!!!