SportowyGlan
17-11-12, 12:22
Witam, mam taki problem otóż przestała mi świecić lewa strona (zestaw ma jakiś rok z czego używany był jakieś 3 miesiące). Objaw jest taki że przekręcam włącznik - lewa strona żarzy się ułamek sek i gaśnie a prawa działa normalnie. Pomyślałem ze to przetwornica i zamieniłem je stronami (lewo prawo) i dalej to samo. Wiec pomyślałem ze to przekaźnik i zamówiłem nowy wraz z cała wiązką. Podłączyłem wszystko, włączam światła i coś zaczęło się palić w okolicach przekaźnika... posprawdzałem wszystko dokładnie czy dobrze podłączyłem, niby wszystko ok. Wiec jeszcze raz włączam światła i ... lewa str. sekundkę żarzy się a prawa nie działa w ogóle, natomiast gdy wł. długie to prawa zaczyna świecić, co ciekawe gdy przełączam na krótkie to prawa str na sek się włącza po czym gaśnie.
Lewy żarnik się spalił ? jakie są objawy gdy xenon się kończy ? Pewnie przekaźnik tez szlak trafił. Jakieś pomysły?
Teraz sie poświeciłem i przełożyłem lewy żarnik na prawą strone i wynik jest taki że krótkie nie działaja a długie siwca przez chwile po czym gasna . Przekaźnik ?
Lewy żarnik się spalił ? jakie są objawy gdy xenon się kończy ? Pewnie przekaźnik tez szlak trafił. Jakieś pomysły?
Teraz sie poświeciłem i przełożyłem lewy żarnik na prawą strone i wynik jest taki że krótkie nie działaja a długie siwca przez chwile po czym gasna . Przekaźnik ?