PDA

Zobacz pełną wersję : Malowanie listw progowych, dokładki itp proszę o pomoc i rade :)

Cysiu
17-11-12, 11:13
Witam mam pewny dylemat jak to rozegrać. Niedawno kupiłem srebrną Hanie 99r. EJ9 hatchback 3d i teraz chciałbym coś zacząć przy niej zrobić stylistycznie. I dlatego proszę Was o pomoc. Chodzi mi dokładnie na jaki kolor (zostawić czarne czy pomalować na srebrno w kolorze auta) a chodzi mi o listwy progowe oryginalne, dokładkę przednią Type R, lusterka, listwy na drzwiach, oraz lotka :). Dołączam zdjęcia i proszę Was o zdeklarowanie się które lepiej wyglądają oraz jeżeli Macie jakieś inne propozycje które według Was fajnie wyglądają to również będę wdzięczny. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. http://imageshack.us/a/img19/6835/spoon6g1.jpg
http://imageshack.us/a/img38/9978/64427252.jpg

jzuczek
17-11-12, 15:22
Dokładki, progi i klamki w kolor. Lusterka i lotkę zostaw czarną. Na górze da ci to fajna czarna linie a listwy będą kontrastować z kolorem na drzwiach.
Ten żółtek na pierwszym foto wygląda mega tylko lusterka bym zostawił czarne.

Liero
17-11-12, 18:11
Moze wejdz sobie w moj temat,mialem tak jak Ty,a teraz mam dokladke,listwy,klamki w kolor wraz z progami :)

Cysiu
17-11-12, 20:23
Dzięki wielkie za szybką odpowiedz :). Szczerze mówiąc ja myślałem o takiej kolorystyce jak jest w żołtku tylko że klamki oczywiście czarne (do srebrnego) ale jeszcze zastanawiam się nad jedną opcją tzn. żeby wszystkie dokładki (bez tylniej) progi klamki lotka lusterka oraz listwy zostawić czarne tylko jedno mnie zastanawia mianowicie dokładka przednia jak będzie się prezentować w czarnym kolorze. Dodatkowo zastanawiam się nad czarnymi alufelgami tylko nie wiem na które się zdecydować: Rota Fighter 16, Rota DPT, (nie wiem czym tak naprawdę się różnią od fighter-ów), Drag Wheels DR9, Advan RGII, Advan RG-D, Tenzo R DC-6. Oczywiście wszystkie 16' i czarne chyba że inny kolor też by pasował a by się wyróżniał. Jeżeli możecie to powiedźcie które według Was są najlepsze (felgi). A do tego myślałem nad oponami 205x45x16' bądź 205x50x16' żeby od razu nie wykrzywić felgi i fajnie wyglądało do samochodu co o tym myślicie. Jeszcze raz dzięki za wcześniejsze odp.

jzuczek
17-11-12, 20:36
Jak masz dobre foto samochodu z boku to wrzuć do tematu z VT (podpięty na górze w dziale Styling) i może jakaś dobra duszyczka ci pomoże.

Cysiu
17-11-12, 20:48
Dzięki za dobry pomysł.