Zobacz pełną wersję : strzelił rozrząd pomocy! :((((
no i stało sie.. :( wczoraj na warszawie strzelił mi rozrząd ktory mial przelatane tylko 50k km:(( ktos ma pomysł co najlepiej zrobić teraz? drugi silnik? czapka od z6 czy swap? Jesli ktos ma namiary na tanie graty jakies to bym prosił... bo nie dysponuje zbytnio duzymi kwotami ostatnio i w tym problem:( wszelka pomoc i podpowiedzi mile widziane.. bede wdzieczny za kazda forme pomocy...
Załóż nowy pasek rozrządu, pokręć trochę silnikiem ręcznie. Jak nic nie stuka, nic nie puka, nic się nie klinuje, to odpalaj. Jeżeli silnik będzie pracował normalnie to jeździj.
Nie ma co panikować, jak okaże się, że coś jest nie tak to będziemy myśleć.
Misiekemeryt160
17-11-12, 09:40
w jakich okolicznościach pękł?
jesli chodzi o okolicznosci to jechalem za autobusem 60km/h i autobus zatrzymywał sie na przystanku i w momencie redukcji z 3-go na 2-gi bieg (gdzieś przy 30km/h) auto po prostu zgaslo... zadnego stuku ani metalicznego uderzenia.. po prostu zgasł... kiedy spróbowałem zakręcić to zoorientowałem sie od razu o co moze chodzić i dalej nic nie kombinowalem.. bo ewidentnie słychac że dziwnie kręci.. takjakby samym dolem..
W d13 pękło? Prawdopodobnie nie narobiło Ci szkód.
na 99%. Miałem to samo w d15b7. Wystarczy zmienić i ustawić rozrząd i jeździć dalej ;)
dzieki za info! auto juz u mechanika.. zobaczymy co z tego wyniknie:)
u mnie kiedyś pasek zerwałą pompa wody i przy prędkości 90 po założeniu nowego kompletu latał jak wściekły
wszystko jest sprawne!!:D został założony nowy rozrząd i śmiga jak ta lala:D przy wyjezdzaniu od mechanika padła tez cewka:/ ale na szczeście w 1 dzien zostało to ogarniete i hanka lata:D
I GORĄCO WSZYSTKIM DZIEKUJE ZA POMOC I INFORMACJE!!:)
Mi kiedyś w d15b2 strzelił przy 120km/h i też nic się nie stało. d13 i d15 są bezkolizyjne.
A co to za pasek że pęka po 50k km?