Zobacz pełną wersję : Przygasające wszelkie oświetlenie w rytm basu...
...czyli przygoda z caraudio :D Czemu tak się dzieje? Moim zdaniem to za mało wydajny altek. Mam skrzynie basową Rockford ze wzmacniaczem 150W rms zasilane z aku kablem 25mm^2, na przód wzmak 2x55W rms podpięty kablem 8mm^2 i kondensator 1,2F. Co zrobić, żeby zniwelować to przygasanie? Aku jest nowy, klemy zmienione, masa z aku na budę podlączona kablem chyba z 50mm^2, na plusie jest nowa, "pozłacana" klema przeznaczona do instalacji caraudio. Acha, Civic to MB z klimą, D14Z4. Wszelkie połączenie są oczywiście na tip top bardzo poprawne.
Z kondensatorem nie powinno byc tego problemu . Napewno dziala jak nalezy i jest podlaczony w dobrym miejscu ? btw . nie za mały ten wzmak do rockforda? co to za glosnik ?p3 ?
Głośnik to rockford r1 czyli 150W rms a wzmak rockford r300-4.
od takiej mocy teorytycznie nie powinno nic przygasac.
ja mialem podobnie ale na duzo mocniejszym glosniku 400W RMSu do tego wzmacniacz blaupunkta. robilem delikatnie glosniej i juz wszystko tanczylo.
zmienilem wzmacniacz na inny i wszystko ustało.
Wcześniej miałem tego wzmaka na przewodzie 12mm^2 ale zmieniłem na 25mm^2 i nadal jest to samo, jeszcze może spróbuję wymienić przewody do kondensatora na te 25, a jak to nie pomoże to dam jakieś 5 faradów :D w sumie nie wiem, czemu jest ten problem.
albo sprawdz jakie masz ładowanie :D bo ten twoj sub i wzmak to nie jest zaden potwor i tak na dobra sprawe to obeszly by sie i bez tego kondensatora
Ładowanie 14,4 na klemach i na stykach do wzmaka na uruchomionym silniku, sprawdzałem :P