PDA

Zobacz pełną wersję : Lampy przednie

squad05
08-10-07, 09:14
Hej,
Mam takie pytanie.
Chodzi mi o różnice w wielkości lamp przednich do Civic Vgen (zarówno reflektorów jak i kierunków) w HB, Coupe, i Sedan.
Pytanie pojawia się ponieważ kupilem lampy na allegro:
http://www.allegro.pl/item245468136_honda_civic_92_95_refl_clear_kieru_p omaranczowe.html
i najprawdopodobniej gość mi przesłał nie do HB tylko inne.
Czy może ktoś wie w którym z modeli reflektoty i kierunki są większe a w których mniejsze.
Z gory dzieki za odp

cisek222
09-10-07, 17:38
Moim zdaniem do sedana to one nie wejdą ponieważ mocowania ydają sie być inne. tzn. są zbyt blisko siebie

Lcfr
09-10-07, 17:51
lampa wejdzie - w 2,3,4d jest taka sama

a kierunek od hb do sedana sie włozyc - na chwile ;)
jest na "długosc" taki sam jakby tylko "szerokosc" jest mniejsza - góra i dół sa szpary
dopasowac=kicha niestety

squad05
10-10-07, 10:28
Ja mam HB.
Sytuacja wygląda tak, że miałem angel eyes'a tylko jakiś palant mi wyrwał w Tarnobrzegu:( Zamówiłem te lampki, tylko że auto zostało w Tarnobrzegu( bo bez lamp to sie jezdzic nie da) a ja jestem w Krakowie i nie wiem do końca jak to wygląda. W piątek jade więc sie wszystko wyklaruje. Z tego co do mnie tato dzwonił bo on mi to załatwia z jakims mechanikiem to podobno kierunek jest ok (siedzi dobrze w karoserii) tylko jest coś nie dopasowane między kierunkiem a reflektorem, ktory ma chyba za krotkie mocowania i nie pasuje dokładnie do kierunku -róznia się podobno nieco wysokością. Nie wiem co do konca jest nie tak ale na 100% cos nie pasuje. Mam orginalną lampe od swojego HB więc poprzymierzam wszystko i zobaczę co się rózni.

Czy możliwe ze wielkość reflektora jest taka sama a ma on inne wielkości mocowań ??
Zreszta jak nie będzie pasował do orginału to pewnie i tak bede do goscia do Kielc musiał jechac i sie z nim spierać ze sprzedał mi cos co nie pasuje za bagatela 700zl.

Jakbyście mieli jakies pomocne sugesti to bedę wdzięczny i z góry dzieki.
Pozdrowienia dla wszystkich od Małopolskiego Klubu Hondy:)