Zobacz pełną wersję : Szumy w głośnikach po włączeniu zapłonu!!!!
WITAM WSZYSTKICH!!!
Mam pewien problem w mojej Hani... :( Kiedy słucham muzyki w mojej Hani bez włączonego zapłonu normalnie wszystki działa... Problem pojawia się dopiero kiedy włącze zapłon i wtedy z głośników słychać szum tak jakby żle odbierała stacja radiowa... Taki problem pojawia sie jak słucham RADIA... Jak słucham płyty CD jest wszystko OK...
Proszę o pomoc.. Może ktoś też miał taki problem...
Pozdrawiam
cos Ci generuje po odpaleniu bryki jakieś zakłócające sygnały, może alternator ?:D
Zapłon to znaczy kluczyk w stacyjce w pozycji ZAPŁON (świecą sie kontrolki) czy pracujący silnik? Przy pracującym silniku, tak jak napisano powyżej - alternator/kable WN/aparat zapłonowy itd. Albo szukasz przyczyny (iskrzenie lub padła jakaś pojemność przeciwzakłóceniowa (w maluchu taka była :D )) albo kupujesz filtr (to tak jakby brać tabletki przeciwbólowe bo coś boli ale nie chce ci się szukać). W 100% sprawnej instalacji nie powinno być w radiu nic słychać. Było o tym juz na forum, może jakieś patenty już TAM padły . Powodzenia w szukaniu :aloha:
Problem właśnie pojawia się jak włączę już zapłon (kontrolki wszystkie świecą) a przy odpalonym silniku jest to samo....:(:/
Łoj to ciężka sprawa :D Chyba najszybciej będzie jak podłączysz na próbę inne radio. Może z logiką zapłonu coś jest skitrane. Tak było u Ciebie od zawsze? Czy zaczęło się ni z tego ni z owego?
Włąsnie wczesniej tego nie zauważyłem dopiero jak założyłem głosniki wysokotonowe w słupkach... I czy to moze tez byc wina anteny bo tez ostatnio w myjni urwała sie przy probie składania????
czy to moze tez byc wina anteny bo tez ostatnio w myjni urwała sie przy probie składania????
raczej napewno, bedziesz musial zainwestowac ok 65zł w nową antene