PDA

Zobacz pełną wersję : problem z rozruchem zimnego silnika

endriu1
07-10-07, 18:01
Witam
jestem od niedawna posiadaczem hondy civic z silnikiem 1600 z instalacją LPG(zwykła), która
bardzo ciężko pali, ale tylko wtedy, kiedy silnik całkowicie wystygnie- gdy już zapali, gada na dotyk.
wymieniłem:
- czujnik temperatury silnika
- świece
- listwę z wtryskiwaczami paliwa (w całości)
- aparat zapłonowy (cały)
- filtr paliwa
- sprawdzałem ciśnienie pompki paliwowej (2,5 b)
- regulowałem zawory
- w serwisie komputer nie wykazał żadnych błędów, chyba dla tego, że silnik był ciepły
I NIC !! !!!!!! żadnych rezultatów, jak było, tak jest.
może ktoś ma jakiś pomysł, albo namiar na dobrego speca w tym temacie z okolic Krakowa. :(

EDIT: porawianie błędów.

nelq
07-10-07, 20:05
Po co założyłeś 2 identyczne tematy w działach V gen i IV gen ? Czyżbyś nie wiedział jaki masz model / rocznik?!

endriu1
08-10-07, 14:25
Witam
błądzić jest rzeczą ludzką, nie o rocznik tu chodzi, lecz o rozwiązanie problemu !!!!!

kwiatus19
08-10-07, 20:02
Opisz problem dokładniej, jaki silnik (oznaczenie) i buda. Może ktoś miał tak samo w tym samym modelu i Ci pomoże....... , jak jest na LPG, tak samo ??

I jeszcze jedna sprawa ........... rozruch !!!! wiem że to tez pewnie nie jest istotne dla Ciebie, ale warto czasem się troszkę wysilić.

wieshaq
09-10-07, 10:26
co to znaczy "ciezko pali"?/ kreci i nic czy moze cos innego?

co to za instalacja gazu? jaki silnik?

wieczorem zanim wylaczysz silnik przelacz na benzyne i wtedy zoabcz jak zachowa sie rano

cichy997
09-10-07, 10:34
moze poprostu odpalasz go na gazie a jak silnik jest zimny to ciezko mu idzie sprawdz u gazwonika jezeli to jest komputer to mogl sie przestawic ewentualnie ustawl zaplon na wczesniejszy bo jak wymieniales aparat zaplnowy ktos ci ustawil kont jego nachylenie czy wkreciles tak na pamiec? :bicie:

michal750
09-10-07, 14:27
Mam ten sam problem. Rowniez jezdze na LPG.
W lato tych problemow nie bylo, pojawily sie z nastaniem chlodniejszych dni. Gasze auto wieczorem na gazie i gdy rano odpalam na benzynie moge krecic bardzo dlugo i silnik nie zapali. Dopiero za drugim razem odpali na dotyk.
Sprobuje zrobic tak jak radzil wieshaq.

cichy997
09-10-07, 14:35
nie jak sa zimne dni to odpalaj na benzynie nich sie zagrzeje i jak parkujesz przelacz na benzyne dojedzi to 5 -10 m na benzynie i go zgas na benzynie tak powino sie eksploatowac samochod z gazem i benzyna ;P :bicie: