Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak tak zrobić ? Pomcy ?:)

Xumifal
14-11-12, 16:53
http://imgup.pl/di/OOEC/Bez%C2%A0tytu%C5%82u.png

Takie yellow światełka :) Pozdrawiam;)

maverik
14-11-12, 18:07
nie zrobisz tego co jedynie to żółte żarówki wiem że robi takie H4 Osram, folia odpada, jedynie co to jakoś zdymić ...a tak w ogóle było na forum http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?19325-zolte-lampy i wiedz że jak pomalujesz czy co kolwiek zrobisz tracisz widocznośc

Budziniak
14-11-12, 20:05
widoczność to *** najważniejsze jest to że jak go zatrzyma policja to dowód straci

luchuma
14-11-12, 20:19
widoczność to *** najważniejsze jest to że jak go zatrzyma policja to dowód straci

no chyba, ze bedzie mial zwykle w schowku i przy nich zmieni :P

Wojtec12345678
14-11-12, 20:25
Ale chyba żółte żarówki są dozwolne ? Tak mi się wydaje, klosze nie

luchuma
14-11-12, 20:35
Ale chyba żółte żarówki są dozwolne ? Tak mi się wydaje, klosze nie

barwa swiatel mijania ma byc biala.
kierunki pomaranczowe, stopy czerwone.

inne kolory nie sa dozwolone

maverik
15-11-12, 00:15
zolte zarowki sa dozwolone, niektore stare auta mialy klosze takie zoltawe

luchuma
15-11-12, 01:04
i w tych niektorych moze byc dozwolone ale w reszcie maja byc biale :P

lozek
15-11-12, 01:10
zolte zarowki sa dozwolone, niektore stare auta mialy klosze takie zoltawe

NIE SĄ DOZWOLONE. skonczcie farmazony pisać bo jeszcze ktoś uwierzy. Była zmiana prawa. Są dozwolone żółte klosze w autach, które z nimi wyszły seryjnie.

PS - nie piszcie, że można wmawiać iż w Civicu tak bylo bo nikt nie uwierzy....

lukashh
15-11-12, 09:43
folia odpada, jedynie co to jakoś zdymić
na pswrdjdm jest CRX który ma zrobione całe lampy folią i wygląda to baardzo podobnie. Kwestii legalności i samego świecenia nie dotykam :D co kto lubi :/

civic-5
15-11-12, 16:57
http://imgup.pl/di/OOEC/Bez%C2%A0tytu%C5%82u.png

Takie yellow światełka :) Pozdrawiam;)

Oj tam Oj tam, autor chce to ma:

Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie to farbka do witraży na klosze, sam wykonywalem kierunki amber w swojej starej hondzie, wiec polecam.

Brylant1
15-11-12, 17:19
Folia do lamp mozesz sprobowac. Ale watpie zeby to swiecilo.zadowalajaco w nocy.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

smoku93
15-11-12, 18:06
z tego co wiem można gdzieś dostać kolorową folie ktora ma 99% prześwitu tzn że światło przebijające przez nią jest praktycznie nie zmienione

mes
15-11-12, 21:03
1. Folia do lamp - dostępna od kilku zł, termoplastyczna i można w razie kontroli zerwać :P
http://img12.allegroimg.pl/photos/400x300/27/31/47/11/2731471158

2. Farby do witraży - cena podobna.

Temat do zamknięcia.

bkrawczy
15-11-12, 21:35
barwa zolta slektywna jest zabroniona, napewno mozna jezdzic z zarowkami np. nokya yellow, u mnie nikt sie nie przyczepial a swiecily zoltawo, jak ktos chce miec tak jak na zdjeciu to polecam zolte szklane banki ktore sie zaklada na biale zarowki. np. http://allegro.pl/zolte-szklane-banki-na-zarowki-h4-zolte-zarowki-i2782549967.html Jest to o tyle dobre ze nawet w przypadku kontroli wystarczy powiedziec ze sie nie wiedzialo ze zabronione, ma sie banki i ze sie nie widzi problemu zeby to zdjac. Druga zaleta ze jak sie przepali zarowka to nie trzeba szukac i kupowac zoltej. Przerabialem to juz na sobie kilka razy. Inna sprawa ze sama zolta banka odbija sie w lustrze reflektora i jak sie patrzy z przodu to jest podobny efekt d otego z obrazka.

Budziniak
17-11-12, 23:35
Jest to o tyle dobre ze nawet w przypadku kontroli wystarczy powiedziec ze sie nie wiedzialo ze zabronione,
Tobie się może i udało ale funkcjonariuszowi koło pyty lata to że nie wiedziałeś.Masz prawo jazdy jesteś kierowcą to jest prykaz aby znać lub chociaż raz przeczytać coś się zmieniło w przepisach. Nie wiedziałem - więc jestem niewinny :D

Liero
18-11-12, 16:38
Zolta folia,ktora przepuszcza 99% swiatla i do tego dobre zarowki i swieci jak ma,w nocy jest takze bardzo dobrze,zreszta,ta folie mozesz zerwac w 5 sekund w razie kontroli to po 1,a po drugie,mozesz sprobowac,nakleisz pod domem,wieczorem sobie oswiecisz swiatla i zobaczysz czy ci to odpowiada,zgasisz swiatla i klosz jest zolty,proste, najwiecej mowia ludzie,ktorzy nigdy nic takiego nie robili i nie wiedzieli na oczy jak to swieci :) a tak btw,to wiekszosc zarowek swieci na tak zwany kolor ' cieply bialy ' a nie 'bialy' jak to wiekszosc tutaj pisze.

beezonws
22-11-12, 22:18
folia z allegro jest o dupe rozbić, chciałem sobie fogi okleić i dupa .. może trzeba mieć wprawe i ja jej nie mam ale mi to nie wyszło. I moje FOGI pomaluje spreyem do lamp właśnie na taki żółty kolor

Liero
24-11-12, 09:44
folia z allegro jest o dupe rozbić, chciałem sobie fogi okleić i dupa .. może trzeba mieć wprawe i ja jej nie mam ale mi to nie wyszło. I moje FOGI pomaluje spreyem do lamp właśnie na taki żółty kolor

Masz racje,ze chyba Ci to nie wyszlo, klejony element po 1 trzeba ladnie odtluscic,a po drugie miec opalarke / dobra suszarke i wprawne rece, ja kupilem najtansza folie na allegro,i bez problemu okleilem nia halogeny,kumpel tez taka oklejal halogeny i nie bylo zadnych problemow ;)