Zobacz pełną wersję : Dziwny odgłos z nawiewu po lewej stronie
sazmon1069
13-11-12, 20:58
Witam. Ostatnio zaczął mnie irytować pewny odgłos z lewego nawiewu. Przynajmniej tak mi się wydaje, może to być jeszcze osłona przy lusterku bocznym ale w to wątpię bo co by mogło tam pykać ? Dźwięk jest podobny do strzelania z folii bąbelkowej bądź jak kto woli pękającej bańki mydlanej. Takie 'poop'. Jeśli mogę to poprę przykładem http://www.youtube.com/watch?v=D54ECICBsCA Objawia się to jak najadę na próg zwalniający bądź jakąkolwiek koleinę/wybój w drodze. Serwisant z ASO powiedział, że to prawdopodobnie głośniki badź w radiu końcówka mocy. Obie tezy wykluczyłem bo wymieniłem radio na nowe oraz jechałem na wyłączonym radiu więc głośniki jako tako nie pracowały a dźwięk dalej występował. Ktoś miał podobnie bądź wie co może być przyczyną ?
Cześć. Mam podobnie, takie plumkanie po wjechaniu na wertepy. Na gładkiej drodze tego dźwięku nie mam. Ja lokalizuję ten dźwięk w okolicy przedniego lewego słupka. Może to jakiś kabelek po prostu tam biegnie i nie jest zabezpieczony, lub jakaś taśma go trzymająca puściła? Jest to co prawda bardzo cichy dźwięk, i przy włączonym radiu już niesłyszalny, ale też chętnie sie dowiem, co to.
Może być coś z wycieraczką. Dźwięk niesie się po szybie.
bastian1982
19-11-12, 12:53
U mnie podobny dzwiek dawała uszczelka drzwi. Kup sobie sylikon w sprayu na stacji bezynowej i popsikaj uszczelki. Możesz też odsunąć szyby i prowadnice szyb taż psiknij:D
A może to lużna wkładka /zaślepka/ błotnika, widoczna po otwarciu drzwi?
sazmon1069
21-11-12, 17:20
Wszystko sprawdzilem/zrobiłem jak piszecie i dalej jest ten odgłos. Ciągle myślę ze to gdzieś z nawiewu. Jakieś pomysly jeszcze?