Zobacz pełną wersję : zmiana pompki paliwa w d13b2 na wieksza, czy mozna??
Witam mam takie pytanie posiadam honde civic 92 rok d13b2 aktualnie siadla mi pompka paliwa ta przy zbiorniku paliwa i silniczek krokowy . pompka przepuszcza mi powietrze i teraz pytanie czy moge zamontowac pompke od mocniejszej wersji jak np d15b2?? a jesli chodzi o silniczek krokowy to tak samo czy moge zamontowac od mocniejszej wersji hondy??
Nie da rady D13B2 jest silnikiem wyposażonym w gaźnik i posiada przeponową pompę zamontowaną przy głowicy z tyłu silnika po lewej stronie patrząc od przodu samochodu. D15B2 jest silnikiem z dwupunktowym wtryskiem i ma pompę zatopioną w zbiorniku także zasada działania obu pomp jest inna i zasilania paliwem także jest inna.Jeśli chcesz coś przełożyć od mocniejszej wersji to do tego silnika graty pasują od D15B3 to jest to samo tylko większa pojemność i D15B3 nie posiada tego komputerka sterującego gaźnikiem
zawsze możesz sobie dołożyć elektryczną pomkę paliwa uniwersalną i zamontować przed naszą seryjną pomką bo ona ma powrót do baku...