Zobacz pełną wersję : Dziwny problem z oponami
Cześć,
Dzisiaj zauważyłem coś takiego:
https://www.dropbox.com/s/7x9nbf05txymqs8/IMG_20121110_134123.jpg
Opony kupiłem na wiosne, dalej zauważyłem skośne rozciecie .. możliwe, że o coś je rozciąłem...
Ciśnienie się trzyma
Pytanie, czy to sie przypadkiem nie nadaje do wymiany (opona) ?
Dzieki !
lepiej to wymien bo przy szybszej jezdzie w winklach moze ci taka opone zdjac z felgi i nie bedzie za wesolo
Płutna nie widać ,wygląda jakby protektor zaczynał się oddzielać od bocznego płaszcza opony.Dla bezpieczeństwa radziłbym pomyśleć o wymianie.
Ta opona jest do natychmiastowej wymiany. Takie coś powstaje przy zbyt małym ciśnieniu powietrza w oponie lub podczas robienia tzw. kółeczek. Poprostu wierzchnia warstwa opony się rozwarstwiła. Ta usterka bądzie się powiększać ponieważ siła odśrodkowa i tarcie o asfalt podczas jazdy będzie dalej odrywać wierzchnią warstwę.
Mam 215 i cisnienie 2.5?
To za malo jakies sugestie?
Ile to wytrzyma ? Tydzien miesiac dzien ? Musze zamowic nowe opony pytanie czy moge nadal jezdzic ..
sacrosaint
12-11-12, 08:46
a co to za opony?
ja bym nie ryzykował. wystarczy jakaś zwykła dziura w ulicy i może być po oponie
Czasu nie da się określić. Wszystko zależy od sposobu jazdy. Naj większe zniszczenia tej opony będą powstawały podczas ciasnych zakrętów. Wtedy bieżnik jest najbardziej narażony na boczne zerwanie.
Nankang jakiestam ..
Wlasnie po drodze do pracy jest kilka takich zakretow w ktore wchodzilem dosyc ze tak powiem dynamicznie
Moze to dlatego sie porwalo ...
Co to za marka i model opony.
Co to za marka i model opony.
Pisał.Więc możliwe ,że masz przyczynę ze nie wytrzymała obciążeń i temperatury.Tanie ,chinole ,czy taiwan nie spełniaja na ogół wymaganych kryteriów co do mieszanki,warstw płutna .co oczywiście wiąże się z tym ,że nie można od takich opon wiele wymagać.Służyć mogą do normalnej jazdy ,bez jazdy extremalnej:)
Jeśli są na gwarancji to wal śmiało do sprzedawcy. Dla paru stów nie ryzykowałbym swojego lub czyjegoś zdrowia i życia. Płótno pisze się prze Ó.
Zamowie toyo proxes podobno sa wysmienite