Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Hamownia, straty mocy

billiejoe
10-11-12, 18:43
Witam, byłem dzisiaj na hamowni MAHA w Częstochowie którą uznaję za sprawdzoną przez opinię innych na jej temat, widziałem trochę wykresów i naprawdę nie budziły zastrzeżeń jak na poczynione modyfikacje...ja otrzymałem dosyć słaby wynik, zarówno mocy i momentu, auto w mojej opinii jednak jedzie jak się należy...do rzeczy:

Wszystkich ciekawi tylko jedno, strata mocy 68,5KM przez co mamy śmieszną moc na kołach i ogólnie słaby wynik...

Dodam tylko tyle, sprzęgło ma 10k od wymiany, nie budzi zastrzeżeń, skrzynia w pełni sprawna, olej zalewany 15k wstecz, koła o seryjnej średnicy 2,1 bara powietrza, geometria ustawiona, gdzie leży problem w Waszej opinii?

mayday-82
12-11-12, 16:46
Witam, byłem dzisiaj na hamowni MAHA w Częstochowie którą uznaję za sprawdzoną przez opinię innych na jej temat, widziałem trochę wykresów i naprawdę nie budziły zastrzeżeń jak na poczynione modyfikacje...ja otrzymałem dosyć słaby wynik, zarówno mocy i momentu, auto w mojej opinii jednak jedzie jak się należy...do rzeczy:

Wszystkich ciekawi tylko jedno, strata mocy 68,5KM przez co mamy śmieszną moc na kołach i ogólnie słaby wynik...

Dodam tylko tyle, sprzęgło ma 10k od wymiany, nie budzi zastrzeżeń, skrzynia w pełni sprawna, olej zalewany 15k wstecz, koła o seryjnej średnicy 2,1 bara powietrza, geometria ustawiona, gdzie leży problem w Waszej opinii?

Byłeś w Best-Performance??? Stoi jeszcze bordowy sedan na hali???

billiejoe
12-11-12, 17:27
Od razu zauważyłem, różni się z zewnątrz tylko kolorem od mojego :)

Osobiście oglądałem i podziwiałem ten ser w bloku :D Fuck up'y widzę cały czas na topie :)

Ale wiesz co, jak mogłeś panewek nie zmienić :confused:

mayday-82
12-11-12, 17:43
Od razu zauważyłem, różni się z zewnątrz tylko kolorem od mojego :)

Osobiście oglądałem i podziwiałem ten ser w bloku :D Fuck up'y widzę cały czas na topie :)

Ale wiesz co, jak mogłeś panewek nie zmienić :confused:

Był taki plan odrazu po hamowni ale nie wytrzymały hehe

billiejoe
12-11-12, 17:53
Przez Ciebie gruntowny wywiad ze mną przeprowadzili :p

mayday-82
12-11-12, 18:14
Przez Ciebie gruntowny wywiad ze mną przeprowadzili :p

mianowice pewnie pytali się czy auto sprawne itp hehe sorry za O.T

mirasek
12-11-12, 20:16
strata mocy 68,5KM
Na którym biegu? Im wyższy bieg/prędkość tym wyższe straty.

billiejoe
12-11-12, 20:31
Czwarty, ale problem wydaje się być już rozwiązany :)

mayday-82
12-11-12, 21:05
Na którym biegu? Im wyższy bieg/prędkość tym wyższe straty.

zazwyczaj auto hamuje się na cztwartym biegu no chyba, że skrzynia jest 6 :D

Czwarty, ale problem wydaje się być już rozwiązany :)

co było???

billiejoe
12-11-12, 21:16
Na prawym kole zacisk nie puszcza...ściągało mnie lekko w prawo ale przyzwyczaiłem się i zupełnie w nawyk weszło mi lekkie kontrowanie, niepotrzebnie :)