Zobacz pełną wersję : Skrzypienie w zawieszniu
Odrazu mowie ze szukalem ale to co znalazlem nijak sie ma do mojego problemu... Albo slepy jestem :d
od pewnego czasu dobiegaja z przodu dziwne dzwieki. Jest to takie dziwne metaliczno-gumowe skrzypienie.
Jesli jade do przodu to skrzypi... ale na nierownosciach.
Kazdy skret kierownica tez powoduje takie skrzypienie niezaleznie od tego czy jade czy stoje.
No juz cholery dostaje bo niemam pojecia skad to sie bierze.
Wiem ze swozen mam do wymiany ale watpie zeby on powodowal takie dzwieki.
Amorki sa Bilstein B8 ktore jak zauwazylem juz nie sa tak twarde jak powinny. Mozliwe zeby one tak skrzypialy?
Amorki??
drazki?
swozen?
co jeszcze?
marcin EZG
04-10-07, 20:43
sworzen moze byc,w moim przypadku tak bylo ,jest nowy i nastala cisza
fryzjereczek
05-10-07, 20:36
u mnie byl sworzen.bylo gorzej niz stare drzwi zardzewiałe.ale po wymianie ustało :aloha:
A może masz poliuretany założone? One potrafia okropnie skrzypiec jesli nie sa nasmarowane.
Ja u siebie mam seryjny wachacz ze swozniem wiec watpie zeby byl poliuretanowy... Nie wiem...
Zobaczymy jak wymienie wachacz... Napisze czy pomoglo ;)
Zobaczymy jak wymienie wachacz... Napisze czy pomoglo ;)
ziom a nie lepiej ogarnac energy suspension za 650zl i powywieniac wszystkie te gowna?
na spory kawal czasu spokoj by byl
Ale to juz przy nastepnej pensji :aloha: Narazie chce sie tego skrzypienia pozbyc
to zacznij od sworznia(koszt okolo 40 zl) bo to on jest przyczyna w 90% przypadkow.po co chcesz wymieniac caly wachacz??????posluchaj z ktorej strony Ci trzeszczy i wymien sworzen dolny-zapewniam ze skrzypienie ustanie.
MaTeUsZ_V212
16-10-07, 17:10
Swożeń na 90% :/ przerabiałem to juz kilka razy w hatch a teraz w coupe. Srasznie drazniący dzwiek :aloha:
okropnosc:D
jak najgorszy grat.mozna sprobowac tylko nasmarowac sworzen, moj strasznie skrzypial ale ogolnie stan byl dobry a ze wymienilem gorny nie chcialem inwestowac w dolny:D wiec za pomoca strzykawki z igla napuscilem tam oleju i cisza!jest to oczywiscie zabieg tymczasowy ale przynamniej ludiz sie nie ogladaja na ulicy:D
mialem ten sam problem z przodu skrzypailo jak w starym zuku, wymienilem sworznie i smierbloki bo tez byly zuzyte i chodzi pieknie plus poprawa w prowadzeniu :d wiec mysle ze to moze byc to
lepiej wymien dolny sworzeń, a jak masz kase to wszystkie, ja tak samo mialem i mi sie urwał, całe szczescie ze przy 2km/h przy pojdeżdzaniu na 3 cm kraweżnik - pomysl sobie co moglo byc przy 150 i malej dziurce, których na polskich "drogach" nie brakuje
MaTeUsZ_V212
27-10-07, 19:57
Ja nie polecam zamiennikow bo po kilku miechach siadaja. Najlepiej energy suspension ok 150zl za sztuke i teoretycznie powinny służyc bardzo długo. Fakt ze duzo droższe ale za to nie bedziemy sie juz martwic ile wytrzyma zamiennik :aloha:
No dobra... Wymienione i gorne i dolne wachacze i dupa...
Dalej skrzypi... :( !!
Co to moze jeszcze byc?? Mozliwe zeby to amorki tak skrzypialy?? albo drazki??
No dobra... Wymienione i gorne i dolne wachacze i dupa...
Dalej skrzypi... :( !!
Co to moze jeszcze byc?? Mozliwe zeby to amorki tak skrzypialy?? albo drazki??
Lożysko sprężyn ew. amorki...
ostatnio zaczęło mi sprzypieć przy hamowaniu (ostrym) - po wymianie dolnego przedniego swożnia przetało...
No i wszystko jasne... Chlopaki w serwisie dokladnie sprawdzili auto.
Okazalo sie ze maglownica jest do wymiany... :( :( i to ona tak skrzypi
zeby nie zakladac tematu zapytam tu, dzis w hani kumpla zostaly wymienione sprezyny eibach pro-kit na amorki koni, z przodem jest ok, z prawym tylem tez a lewy tyl gdy sie jedzie cos stuka, jak naciska sie na samochod tez stuka tak jakby sprezyna o cos chaczyla czy cos, co to moze byc?? czy mogli jakos zle skrecic amorka??