Zobacz pełną wersję : CIVIC SPORT wymiana podświetelnia tablicy rej.
Witam,
jak w temacie, w jaki sposób wymienić zarowke oswietlenia tablicy rejestracyjnej? Civic Sport po lifcie
nie ma w klapie tej plastikowej klapki, jest cala zabudowana
z gory dzieki za pomoc
Masz tam dwa plastikowe klosze, które dość zdecydowanie trzeba przesunąć w jedną lub drugą stronę, nie pamiętam w którą, wtedy będziesz miał możliwość dojścia do żarówki.
klosze przesuwa się tylko w prawa stronę
suchy-wolk
12-11-12, 17:32
Bez rozebrania tylnej klapy od wewnątrz ciężko to widzę, jeżeli wcześniej nigdy nie grzebałeś przy tych kloszach. Zapewne są na tyle zapieczone, że ich stukanie, pukanie, szarpanie nie pomoże bez zabawy. Ja wymieniłem żarówki "przy okazji", gdy całą klapę musiałem rozebrać do wymiany szyby i wtedy walka z tymi kloszami, to było nie lada wyzwanie :cool:
To się przecież robi bez rozbierania klapy. Ja to robiłem kombinerkami bo trochę siły trzeba użyć żeby przesunąć klosz. Jeśli będziesz tak to robił to owiń je jakąś szmatą żeby nie uszkodzić lakieru jakby się zsunęły. Musisz je włożyć pomiędzy klosz i blachę i rozchylić. Tak jak pisze mloodzian, przesuwa się w prawą stronę. Powinno zejść bez problemu.
chłopaki jak wyjmiecie klosze to dokładnie oczyście i lakier i ten uszczelniacz a potem posmarujcie go wazeliną i kłopot ze ściąganie tych kloszów będzie rozwiązany ja to robię rękami i polecam tą metodę bo robienie kombinerkami czy tym podobnymi może spowodować uszkodzenie klosza lub lakieru...
Niestety u mnie było tak zapieczone że ręką nie szło ruszyć.
Ja zrobiłem to ręcznie ale lekko nie było, przyznaje.
Najlatwiej zdejmij plastik od srodka klapy i masz wszystko latwo dostepne...... sa plusy wydmuch :P
dzieki za informacje, udalo sie:]