PDA

Zobacz pełną wersję : Różnice pomiedzy wiązką z autaomata i manuala z6

Piterex
09-11-12, 12:35
Witam mam pytanie jakie są różnice pomiędzy wiązką z6 z automata a z manuala
może montował ktoś wiązkę z automata w manualu i czy trzeba było coś przerabiać
za wszelkie info. bardzo dziękuję :)

zakit
09-11-12, 14:12
trzeba przerabiac kable do swiatel wstecznego, i od zapłonu.

wyjasniajac, to w automacie, i swiatla wsteczne i molziwosc odpalenia samochodu sa sterowane "z drążka zmiany biegów" - konkretniej, zeby odpalic samochod, drazek musi yc w pozycji P lub N, tylko wtedy zwiera się kabel "+" i dopiero odpalić stacyjką. W praktyce wystarczy ten kabel odciąć od kostki drążka i zlutować ze sobą.
a jesli chodzi o swiatla wsteczne. to w wiazce z automata nie ma czegos takiego jak czujnik wstecznego. wsteczne tak samo jak molziwosc zaplonu ustala pozycja drazka, w tym przypadku ustawienie na R, zwiera ze sobą kable odpowiedzialne za wsteczne.
z tym jest chyba najwiecej roboty, i to trzeba juz troche bardziej przerabiac ;)

Chipsy2
09-11-12, 18:08
a z tym wstecznym to przypadkiem nie wystarczy podpiąć do czujnika odpowiedzialnego za wsteczny w manualu i po temacie ? czujnik zwiera w pozycji wsteczny tak samo jak automat w pozycji R

zakit
10-11-12, 11:19
teraz ciezko mi powiedziec bo nie dosc ze nie mam hondy, to ostatniego automata robilem jakies 2 lata temu.

ale nie zmienia to faktu ze tak czy siak trzeba ciagnac wiazke, i dorobic wtyczke do czujnika wstecznego. chyba ze robimy hybryde i wiazke silnikową mamy z manuala, a kabinową z automata :D

Piterex
26-11-12, 00:30
Dzięki za pomoc :) a możecie mi jeszcze powiedzieć czy jest jakaś różnica pomiędzy wiązką vtec-e d15z1 a wiązką od d16z6. Dokładnie chodzi mi o to czy bd pasować pod z6 bez przeróbek itp.
W tym przypadku chodzi mi o wiązki z manuala