Zobacz pełną wersję : D16Y7 zmiana sprzegla na HCK2026 exedy i co jeszcze?
Przy okazji zmiany sprzegla mysle o jakims lekkim kole zamachowym, czy jest sens? Silnik troche przymula na niskich obrotach tak do 2,5tys obr, pomoze to cos? Ile takie kolo gdzie kupic i jakie? Mam krotka skrzynie od z6 z 3 i 4 biegiem z crx. Skrzynia na 3 biegu jakby rzezi troche, jak pcham delikatnie galke w kierunku silnika to nie rzezi na tym biegu, co to moze byc? Jakies lozyska? Skrzynie trzeba bedzie rozebrac?
otoczak. jak zwykle
jak rzezi to pewnie synchro biegu
Ok dzieki. Jakie koszty mniej wiecej naprawy tych synchro? Otoczak?
otoczak, gosciu co robi kola zamachowe dla 99% polski.
otoczak, gosciu co robi kola zamachowe dla 99% polski.
http://allegro.pl/tuning-lekkie-sportowe-kolo-zamachowe-kjs-1-4mili-i2767092799.html
Co do rzeżenia na 3 biegu to raczej nie synchronizator a łożysko, jak by to był synchronizator to by zgrzytało przy zmianie biegu.
Ok w takim wypadku zeby cokolwiek zrobic skrzynie trzeba rozbierac? Jeszcze mam inne pytanie. Jak samochod sie rozgrzeje i obroty sa ponizej 1000 to gdy stoje w korku i chce pojechac kawalek samym sprzeglem albo z lekkim gazem to strasznie trzesie i szarpie autem, jak dodam gazu powyzej 2000 to tego objawu nie ma. Strasznie mnie to denerwuje. Myslalem ze to moze sprzeglo albo kolo zamachowe?
Koło zamachowe nie ma się za bardzo jak popsuć, obstawiałbym zużyte sprzęgło albo poduszki silnika/szkrzyni. No bez rozbierania skrzyni za dużo się nie dowiesz o jej stanie. Remont raczej się nie opłaca chyba że robisz hybryde z 3 i 4 biegiem z crxa.
Obecnie mam wlasnie skrzynie z z6 i hybryda 3 i 4 bieg z crx a 5 bieg dlugi z d16y7:)