Zobacz pełną wersję : Dziwny dźwięk z wydechu
Dzisiaj przy wyjeżdżaniu z podwórka zahaczyłem najprawdopodobniej katalizatorem o krawężnik i od tamtej pory słychać taki basowy odgłos, który wydobywa się mniej więcej pod gałką zmiany biegów, czy mógł zostać uszkodzony kat czy raczej coś się tylko poluzowało?
PS. Dodam że podczas odpalania obroty wskakują na 300 dopiero po wciśnięciu gazu podskakują do 1500 po czym spadają na 500, przez zahaczeniem o krawężnik również skakały ale było wszystko w normie bo po odpaleniu wskakiwały na 1500 i po na grzaniu spadały na 800.
moim zdaniem jest nieszczelność na połączeniu kolektora z wydechem albo dziura w kacie :)
aż ciężko mi się powstrzymać....
zahaczyłeś o coś, teraz masz "dziwne" dzwięki...
i szukasz pomocy na forum ?
Na glebę i zobacz co sie stało !
Ot cała filozofia
Wiesz mam tak już w głowie że jak tylko coś zaczyn się dziać z Hanką to od razu szukam rozwiązania problemu, zawsze zanim zacznę sam coś grzebać wolę wpierw zapytać na forum jak później domyślać się i robić po omacku.
raizzo zapewne dziurka ... :o
Pewnie wyrwało kolektor, blok się rozszczelnił...łapie lewe powietrze..mapa w kompie się rozjechała - łatwo nie będzie :P :P :P ...gdbyś odrazu zgasił i na lawetę nie było by aż takiej tragiedii... :cool: Aaa..po wszystkim sprawdź zbieżność, bo jak zaczepiłeś..nigdy nic nie wiadomo :p
Eeee tam tragedii nie ma puścił tylko spaw przy tłumiku środkowym i tamtędy wylatują lewe spaliny, w tygodniu jak znajdzie się chwila wolnego trzeba będzie chwycić za migomat i uszczelnić co nieco. Przy okazji wytnę chyba kata i wstawię tłumik przelotowy bo już zapchany zdeczka chyba jest.