Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Słabnie na wysokich obrotach

SkąpyPan
08-11-12, 16:56
Witam, mam nietypowy problem z Hondą. otóż jakiś czas temu zacząłem odczuwać delikatne spadki mocy na wysokich obrotach. Z dołu jest silne i rwie tak jak trzeba natomiast po przekroczeniu 5 tys obrotów auto zaczyna słabnąć i ciężko mu dojść do odcinki. Dodam że na postoju i na jałowym biegu gdy przygazuje to kreci do odcinki aż miło. po wrzuceniu biegu i w trakcie jazdy niestety już nie jest tak samo:( W prawdzie auto jeździ normalnie poniżej 5 tys obrotów. Zrobilem tym autem w takim stanie juz 1500 km także uważam że z silnikiem nic powaznego się nie dzieje .Ze wtępnych ustaleń moich i moich śledczych wynika że do wymiany jest filtr paliwa albo pompa paliwa. Chyba że może jeszcze coś inego? Silnik d16Z5 wstawiony do EG. Dzięki za opinie, pozdross

zakit
08-11-12, 17:03
to wstaw nowy filtr paliwa, moze na wysokich obrotach ma za niskie cisnienie paliwa.

sprawdz zaplon, moze jakims cudem sie przestawil.

najman
08-11-12, 18:20
Ja mialem zle ustawiony rozrzad i tak sie dzialo, teraz z kolei nie ma mocy ponizej 2tys jak diesel ale mam krotka skrzynie wiec sie tak tego nie czuje.

seyren
08-11-12, 22:30
Nie wiem czy bedzie to mialo zwiazek z tym tematem, ale po wymianie rozrzadu w moim d13 zauwazylem ze jest slabsze na wysokich obrotach, a z dolu idzie okej. Podejrzewam ze mechanik zle uswtawil rozrzad, badz nie wyregulowal zaplonu.

Michał102
08-11-12, 22:35
Zrzuć obudowę i zobacz, czy pasek nie przeskoczył. Ja jak miałem źle ustawiony rozrząd i zapłon, to na niskich obrotach auto miało sporo mocy, ale czym wyżej, tym puchł niemiłosiernie.