Zobacz pełną wersję : Szarpie i faluja obroty na ciepłym silniku..
Witam.. mam takie objawy na ciepłym i zimnym silniku.. auto szarpie.. po przelaczeniu biegu traci moc i dopiero jak puszcze i jeszcze raz nacisne gaz zaczyna jechac normalnie.. tak jakby tracil przyspieszenie.. do tego obroty mi faluja.. i delikatnie spadaja z 800 do 300... i to wszystko na cieplym silniku... wymienilem juz kable swiece.. filtr paliwa i olej.. co moze byc przyczyna takiego zachowania mojej hani ??
A wyczyściłeś silniczek krokowy?
silniczek krokowy... a dam sobie rade z wyczyszczeniem go ?? a co to jest ten map sensor ??
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?7624-Czyszczenie-silniczka-krokowego
Zauważylem że gdy obroty sa powyzej 3 tys to wszystko jest dobrze.. auto sie nie muli.. i wszystko dobrze chodzi.. ale gdy zmieniam bieg.. i mam obroty tak do 2 - 2,5 tys to przymula i szarpie a dopiero po jakims czasie zaczyna jechac normalnie.. okolo 5-10 sekund.. co to moze byc ?? swiece i kable wymienilem... czy to na pewno bedzie wina krokowego ?? Prosze o pomoc...