PDA

Zobacz pełną wersję : Wskaznik paliwa sama sie tankuje:)

Plastikowy
07-11-12, 21:42
Witam, mam maly problem ze sam mi sie smochód tankuje:D
do rzeczy przyjezdzam do garazu zgasiłem hanke, mialem ok 10l benzyny
wiadomo wskaznik zawsze pozostaje w mniejscu, u mnie jak włacze pozycyjne swiatła
i tak stałem to w ciagu pół godziny benzyna urosła do ponad połowy i szla dalej dziwne
zazanczam ze wyjełem serie zeagry i wstawiłem ek4...bez pozycji wskazowka nie idzie w gore
jest to bardzo słabo zauwazalne ale sie dzieje , po właczeniu zapłonu wkazówka wraca na swoje
mniejsce, co to moze byc jakis pin dodatkowy, co maja pozycje do wkaźnika help?????????????
pozdrawiam forumowiczów...

kazik1993
07-11-12, 21:48
ja mam tak samo gdy samochód zostanie na słońcu w ciągu 15 minut potrafi zatankowac do pełna :D , jakoś nie zwracam na to uwagi bo przekręcam kluczyk i wskazówka wraca na właściwą pozycje , może nie martwię się tym ponieważ to się dzieje baardzo rzadko : )
możliwe jest że nie odpowietrza ci baku i to tak działa na pływak

Plastikowy
07-11-12, 21:52
ja tak myslałem wsadziłem zarówki niby troszki mocniejsze i mysłalem ze to ale jak zgasze poz. jest oki włacze idzie w góre zostawilem tak ja wczoraj i nie opadła wlaczylem zapłon zmiesciła swoje mniejsce. włałem dzis 11 dziewiec osiem i jest nadal kurde nie ogarniam na starym calkiem inaczej tez pokazywał ale nie było takiej opcji:) ciekawe

Brylant1
08-11-12, 11:28
U mnie po włączeniu pozycji i około 15minutach z połowy baku robi się cały, bardzo przydatna opcja jak się komuś samochód pożycza:)

kazik1993
08-11-12, 15:17
U mnie po włączeniu pozycji i około 15minutach z połowy baku robi się cały, bardzo przydatna opcja jak się komuś samochód pożycza:)

chciałbym widziec minę tego kogoś ! : D

Plastikowy
09-11-12, 13:38
no ja sam miałem ciekawa mine, w sumie dobre jak sie pozyczy ale co z tego po wplaczniu zapłonu wroci na swoj poziom
bez kitu u mni to ssamo jest:)