Zobacz pełną wersję : Jak sprawdzic wyjety silnik
Witam. Mam okazje kupic swapa d16z6. Niestety silnik jest wyjety ma przebieg 200tys. Jak moge go sprawdzic czy nie jest zajechany?
Mozesz podlaczyc na krotko rozrusznik i zmierzyc kompresje, zawsze jakis poglad jest maly bo maly ale jest. Ale z drugiej srony cisnienie moze trzymac a pierscieni zgarniajacych moze juz nie byc. Kupno uzywanego silnika bez mozliwosci wczesniejszego odpalenia to zawsze loteria.
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
odpalony moze byc zalany motoczarodziejem
wez pisemna gwarancje na niego i tyle
A kto napisze pisemna gware na silnik ? Ja mimo ze mam swoj po remoncie kapitalnym u profesjonalisty to bym nie wystawil gwarancji...
Tym bardziej nie ktos kto handluje czesciami :)
Dokladnie. Tez mi sie wydaje ze nici z takiej gwarancji. A ile jest warty taki silnik juz wyjety z calym osprzetem ktorego wlasciwie nie mam jak sprawdzic bez wkladania? Moze lepiej mi wyjdzie jak troche doloze a kupie z mozliwoscia odpalenia
Nie dosłownie gwarancje tylko oświadczenie ze nie luka oleju i ze nie po panewce itd. Czyli rozruchowa
Albo najgroźniejszych niech wystawi i dokładnie napisze ze sprawny
Tam jest ubezpieczenie
Albo kupować z pewnego źródła i z gwarancją zwrotu ewentualnie
Wiadomo że najlepiej jak jest możliwość odpalenia przejechania, posłuchania, powąchania przed zakupem. A jak już jest wyjęty to tak jak Sati pisze, kupować z pewnego źródła.
Nie polecam ci brac. Jak piszą wszyscy to loteria. Z kumplem pojechalismy po silnik wyjety okazal sie igla. A drugi moze byc trup. lepiej dolozyc. Pamietaj zawsze licz +1000zł do swapa. Bo zawsze wyjda jakies problemy. u Mnie np padlo sprzeglo po 2 dniach i znow rozbieranie skrzyni