PDA

Zobacz pełną wersję : Honda civic 1.3 16 V- D13b2

RemiHonda
07-11-12, 14:35
Posiadam Hanke z silnikiem 1.3 16V- D13b2

Mam problem z ssaniem, długo chodzi, ma strasznie wysokie obroty (wyje). Czasami bywa że po przejechaniu 10 km nadal jest ssanie (tak myślę że to ssanie bo są wysokie obroty). To chyba już przesada żeby silnik się nie rozgrzał przez taki długi odcinek ale nie zawsze tak jest. To naprawdę wkurza, szczególnie jak stoisz na światłach albo wciskasz pedał sprzęgła ludzie patrzą się jak na pirata który wciska gaz w deche, po za tym dużo pali. Nie wiem czy da się to naprawić przekręcając kilka śrubek regulujących obroty i ssanie dlatego proszę was o pomoc. Czytałem gdzieś o samodiagnostyce żeby sprawdzić samemu co jest nie tak ale sprawdziłem u siebie i dioda od ECU po przekręceniu kluczyka w ogóle nie błyska ani razu... nie wiem czy to dobrze czy też jest uszkodzona. Jeśli zły dział to napiszcie gdzie mam to napisać . Na pewno znajdzie się ktoś mądrzejszy ode mnie i mi to jakoś nakreśli co jest nie tak

Matek161
07-11-12, 15:07
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?124819-d13b2-i-sta%B3e-wysokie-obroty-po-ssaniu-pomys%B3y-sie-wyczerpa%B3y&highlight=wysokie+obroty+D13B2

RemiHonda
07-11-12, 15:15
Dzięki za link, a co z ECU ? Powinno się świecić czy nie ?