Zobacz pełną wersję : Lusterka 3d a 5d?
Witam
Noszę się z zamiarem przekładki lusterek (mam na "pogrzebaczach" - 2001r. w.EU) na elektryczne (najchętniej z kierunkowskazami jeśli się da) i doczytałem gdzieś, że te od 3d nie pasują do 5d (i odwrotnie oczywiście ;) ), a i podobno jest możliwość wpasowania od któregoś Accorda.
No i właśnie tu moje zapytanie - czy ma znaczenie, które lustra - do 3d czy 5d - kupię?
Dzięki z góry, pozdrawiam
P.
Tutaj masz delikatnie rozgrzebany temat.
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?150558-Civic-sport-2005-play-amp-plug
Sama zmiana lusterek bez kierunków na takie z kierunkami to pikuś. Jeśli masz lusterka manualne i chcesz zrobić elektryczne... zrobi się trochę zamieszania :/ Będziesz potrzebować przycisk sterowania lusterek który dostaniesz z demobilu za jakieś 40zł. Do tego musisz dołożyć wiązki do obu drzwi i pod deskę rozdzielczą. No chyba, że chcesz założyć elektryczne i regulować ręcznie. Jak nie masz doświadczenia z kabelkami to możesz się zniechęcić.
wiązki do obu drzwi i pod deskę rozdzielczą
- oj będzie problem, bo nigdzie nie widzę na allegro, chyba że szukać nie umiem...
chyba, że chcesz założyć elektryczne i regulować ręcznie
- no nie bardzo po to :) wolał bym mieć full-opcję ;)
Z kabelkami nie będzie problemu - jakieś tam podstawy mam :)
Czyli rozumiem, że muszę kupić od 5d bo podstawa mocowania jest jednak inna...a czy mogą być z wersji po lifcie?
Dzięki za podpowiedź
Czyli rozumiem, że muszę kupić od 5d bo podstawa mocowania jest jednak inna...a czy mogą być z wersji po lifcie?
Kup lusterka z kierunkowskazami od wersji 5D.
Mam wiązki drzwi. Lewa wiązka europejska od 5D - auto miało 2x el. szyby i lusterka z kierunkami. Mam też wiązkę drzwi prawych i lewych do 3D, z tym że tutaj były 2x el. szyby i elektryczne lusterka bez kierunków. Jedną wiązkę miałbyś gotową, do drugiej musiałbyś dołożyć dwa kabelki do zasilania kierunkowskazu.