Zobacz pełną wersję : Stp
Hej :)
mam pytanie.. czy ktos stosował taki preparat? Jak to działa? Czy moga byc jakies skutki uboczne?
Tu chyba coś było ;-)
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?91738-Preparat-STP-formu%B3a-do-benzyny-u%BFywa%B3-to-kto%B6
ta... temat przeczytałam.. może ze 3 posty dotyczą tego... później to już gadanie o innych preparatach.. a ja chciałabym sie dowiedziec.. lac czy nie lac... ale do diesla a nie benzyniaka...
ja co zimę używam "Formuła do czyszczenia wtryskiwaczy Diesl" auto widać lepiej chodzi i ciszej, dolewam tylko w zimę preparat do paliwa żeby ta parafina czy co tam jest nie oddzielała się bo ostatnio załatwiłem filtr paliwa bo zrobiła się żelatyna zimą wiec teraz co tankowanie dodaję odpowiednią dawkę
dziekuję :) wreszcie coś konkretnego :)
Kiedyś miałem zapchany 1 wtrysk i pokazywało błąd wypadanie zapłonu. Byłem w serwisie Hondy trochę wyczyścili i zalecili zalanie dobrej PB i uzycie tego preparatu - tak też zrobiłem i od tego czasu spokój. 2 - 3 x do roku jak zatankuję do pełna dodatkowo zalewam ten preparat.
jak mam nierozgrzany silnik i polecę do 3000 obrotów to mi silnik gaśnie... zawsze jak mam jakieś 1/4 baku (zazwyczaj jeżdżę prawie na pełnym).
Chcę wlać to stp i sprawdzić czy przyczyną nie jest gdzieś zatykanie się czy coś (nie wiem jak to nazwać)
Używam takich preparatów co jakiś czas- profilaktycznie.
Czy działają ciężko powiedzieć ale chyba nie szkodzą.
W pierwszej kolejności najlepiej zacząć od filtrów jak coś nie gra, a dopiero potem od magicznych specyfików.
W pierwszej kolejności najlepiej zacząć od filtrów jak coś nie gra, a dopiero potem od magicznych specyfików.
Oczywiście zgadzam się z Tobą w 100%.
Wymiana filtrów też jest ważna natomiast ja nie uzależniam jednego od drugiego. Wymieniam filtry regularnie a zarazem stosuje np. stp.
Dwa dni temu zalałem czarne STP i V power ....:D
Praktycznie co roku na początku zimy wlewam ten specyfik....., ot tak profilaktycznie :)
Dodam swoje 3 grosze. Brat 2 lata temu miał problem z fordem focusem 1.8tdci. Wariował mu komputer pokazywał błedy wtryskiwaczy. Wszyscy mechanicy chcieli wymieniać wtryskiwacze i Twierdzili że to jedyna droga. Zastosował STP do diesla i już po przejechaniu pierwszych 100km problemy znikneły ! OD DWÓCH LAT nie ma problemów z wtryskami :) co jakiś czas na pełen zbiornik wlewa ten specyfik i naprawde działa.
Nie wiem jak działa w benzynowych silnikach ale do Diesla jest rewelacja.