Zobacz pełną wersję : d15z6 -> b16a2 szybkie pytanko :]
siema mam pytanie odnośnie swap-a w ek3 z d15z6 na b16a2, jeden jak i drugi silnik występował w wersji z obd2 czyli gdybym kupił b16a2 (obd2) to wystarczyło by tylko wymienić i podłączyć?? czy trzeba coś dłubać w elektryce ?? Od razu mówię że nie znam sie na elektryce więc nie krzyczeć na mnie, ale wszelka pomoc będzie mile widziana co jak gdzie itp :]
podpinam się pod pytanie :]
trzeba dłubać w elektryce
kazik2_h9w3
05-05-13, 10:31
A ktoś mi powie jak zlikwidować błąd położenia wału tzn jak to podpiąć
Mam Ek3 włożyłem do niego B16A2 i wszystko na przerobionej wiązce z D15Z6(czyli OBD2)
Czujnik położenia wału w B jest w aparacie a w D15Z6 gdzieś w okolicy koła pasowego i tą kostkę mam nie podpiętą no i pytanie czy i gdzie się podpiąć by błąd znikł???
To co miałeś w ek3 przy wale to to pomijasz, wszystkie potrzebne czujniki dla obd1 są w aparacie. Jeśli masz błąd nr9, to spróbuj może lekko przysunąć czujnik w aparacie w stronę tego ślimaka co się znajduje za palcem rozdzielacza... Sprawdź też czy ten czujnik ma ok 350-700 ohm i czy ma przejście do kompa.
kazik2_h9w3
05-05-13, 21:01
Ok tylko pytam bo to śmiga to na wiązce z EK3 i nigdzie tej kostki nie podpinaliśmy(od położenia wału)
Ale jutro sprawdzę i może coś da radę naprawić
Dzięki za pomoc napiszę jak coś wynajdę