Zobacz pełną wersję : Wypadajaca szpilka kola
Witam tak jak w temacie ostatnio wypadła mi szpilka koła i zastanawiam sie czy moge ja ponownie założyc bo nie jest uszkodzona czy już wymienic na nową?
jak Ci ta szpilka wypadła? z przedniej czy tylniej piasty? może poprostu sie urwała?
z tylniej piasty, szpilka jest dobra nie uszkodzona. Może podczas przesyłki jakoś ją wybiło bo tez mam mocowanie wahacza skrzywione :P
wciśnij ją na swoje miejsce nie wiem gdzie widzisz problem. Młotkiem tego może na siłę nie rób bo piastę skrzywisz ale prasą albo nawet imadłem możesz machnąć
naprzeciw legła w piaście też musisz w takim razie dospawać bo wyważenie się rozjedzie i kierownicą będzie trzęsło.....
Bez przesady wystarczy ją przyłapać delikatnie. Ile taka kropka może ważyć 5gram? Taka waga i do tego umieszczona blisko osi obrotu nie będzie odczuwalna.
ehhh nie wyczułeś ironii w moim poście...mogłem też napisać że po wszystkim należało by wyważyć koło na samochodzie i też byś łyknął jak indor kluski :D