PDA

Zobacz pełną wersję : oświetlenie honda civic mb1

krzysioradza
04-11-12, 14:12
witam. mam problem z oświetleniem przednich reflektorów ponieważ żarówka od kierowcy świeci prawidłowo natomiast ta od pasażera świeci delikatnie. widać różnicę w dzień a szczególnie w nocy. patrząc na kostkę przy żarówce widać że jest nadpalona. i jeszcze jeden problem światła drogowe są dość mizerne jeśli można to tak określić. efekt widoczny na avatarze

Sprezyna
04-11-12, 15:17
patrząc na kostkę przy żarówce widać że jest nadpalona.
Sam sobie odpowiedziales...

MikeFoto
04-11-12, 23:38
Rozumiem, że żarówki wymienione na nowe?

makaveliooo
05-11-12, 11:04
Ja mam taki problem, ze jedna swieci slabiej od drugiej, zarowki wymieniane zawsze parami, i na philipsach i na osramach to samo, widze to wieczorem na drodze, na klapie innego samochodu ;) i nawet na oko jak sie popatrzy na lampy, swiatla ustawione na stacji diagnostycznej, nie wiem czemu tak sie dzieje

Filip2516
05-11-12, 11:08
brak masy panowie

krzysioradza
11-11-12, 12:28
Filip2516 ma rację ;) sprawdziłem później masę jak jest podłączona i okazało się, że to właśnie masa jest wszystkiemu winna. dzięki panowie. pozdrawiam

Filip2516
16-11-12, 11:13
Filip2516 ma zawsze racje, hhe zartuje wazne ze pomogłem. Pzdr

Krawiec
09-01-13, 11:03
To mi w lecie nie świeciła przednia lewa postojówka. Śmieszne było to że jak poruszałem kostką przy prawej lampie to zaczęło działać. Teraz w ziemie umarła prawa przednia postojowa. Tył śmiga, przednia lewa działa, a prawej nie ma. Pozostałe "opcje" oświetlenia działają po obu stronach bez zarzutu. Ktoś ma pomysł gdzie szukać przerwy na kablu, czy od razu zrobić mostek z lewej lampy do prawej?