Zobacz pełną wersję : oświetlenie honda civic mb1
krzysioradza
04-11-12, 14:12
witam. mam problem z oświetleniem przednich reflektorów ponieważ żarówka od kierowcy świeci prawidłowo natomiast ta od pasażera świeci delikatnie. widać różnicę w dzień a szczególnie w nocy. patrząc na kostkę przy żarówce widać że jest nadpalona. i jeszcze jeden problem światła drogowe są dość mizerne jeśli można to tak określić. efekt widoczny na avatarze
patrząc na kostkę przy żarówce widać że jest nadpalona.
Sam sobie odpowiedziales...
Rozumiem, że żarówki wymienione na nowe?
makaveliooo
05-11-12, 11:04
Ja mam taki problem, ze jedna swieci slabiej od drugiej, zarowki wymieniane zawsze parami, i na philipsach i na osramach to samo, widze to wieczorem na drodze, na klapie innego samochodu ;) i nawet na oko jak sie popatrzy na lampy, swiatla ustawione na stacji diagnostycznej, nie wiem czemu tak sie dzieje
krzysioradza
11-11-12, 12:28
Filip2516 ma rację ;) sprawdziłem później masę jak jest podłączona i okazało się, że to właśnie masa jest wszystkiemu winna. dzięki panowie. pozdrawiam
Filip2516 ma zawsze racje, hhe zartuje wazne ze pomogłem. Pzdr
To mi w lecie nie świeciła przednia lewa postojówka. Śmieszne było to że jak poruszałem kostką przy prawej lampie to zaczęło działać. Teraz w ziemie umarła prawa przednia postojowa. Tył śmiga, przednia lewa działa, a prawej nie ma. Pozostałe "opcje" oświetlenia działają po obu stronach bez zarzutu. Ktoś ma pomysł gdzie szukać przerwy na kablu, czy od razu zrobić mostek z lewej lampy do prawej?