PDA

Zobacz pełną wersję : do posiadaczy d13 i nie tylko

gorek
01-10-07, 10:46
witam !

niech mi ktoś napisze <lub zrobi fotkę > jak na zapalonym silniku i na zgaszonym ma położoną 1 przepustnicę czyli tę od ścianki grodziowej między kabiną ... u mnie jest obecnie otwarta do oporu i się zastanawiam czy tak własnie powinno być...

bawiłem się gaźnikiem i zastanawiam się czy wszystko dobrze złożyłem ... dajcie znać

jogal
01-10-07, 12:05
ale chodzi Ci o tą blaszkę na górze pomagającą przy rozruchu zimnego silnika czy przepustnicy tej na dole, której otwarcie reguluje się pedałem gazu... Na zimnym silnku obydwie przepustnice są zamknięte i ta górna w miarę rozgrzewania się otwiera aż na goracym silniku ta górna jest całkowicie otwarta, a dolna to tak jak mówię jej otwarcie reguluje się pedałem gazu, normalnie jest zamknięta...

gorek
01-10-07, 13:07
jogal ,chodzi mi o tę co jest wyżej czyli te co się zamyka i otwiera jak się nagdzewa czyli w momencie działania ssania.. Może jak patrzyłem to była otwarta dlatego ze motor był nagrzany.... sprawdzę po pracy jak skonczę ...

Czy dobrze myślę z tą przepustnicą ? zimny silnik > przymknięta
ciepły> otwarta na maxa

jogal
01-10-07, 13:56
dokładnie jest tak jak piszesz, zimny silnik-> zamknięta, rozgrzany-> otwarta :P