PDA

Zobacz pełną wersję : Cieknie woda do srodka

Liero
03-11-12, 16:48
Witam,mam maly problem, otoz od jakiegos czasu do wnetrza dostaje mi sie woda do srodka samochodu od strony pasazera po dokladnych ogledzinach,woda dostaje sie rogiem szyby (patrzac od srodka auta) rog podsufitki jest wilgodny. Nie mam szyberdachu. Czytalem gdzies,ze moze to byc jakies rozszczelnienie szyby,jak sie z tym problemem uporac? chociaz wydaje mi sie,ze bardziej dostaje sie to przez kanaliki (?) to takie czarne co idzie dachem po jednej i drugiej stronie auta na dachu,ponizej zdjecie zapozyczone z neta z zaznaczonym miejscem:
http://s10.postimage.org/c5533a3hz/cieknie.jpg

karmel
03-11-12, 17:09
tam nie ma kanalików prowadzących do środka, może co najwyżej jakiś spaw/zgrzew puścił albo popękała masa uszczelniająca. Ściągnij listwy i sprawdź...

carlosv
03-11-12, 17:38
Bardzo prawdopodobne jest że podszybie Ci koroduje i masz przeciek, podobnie było u mnie. Już z lat powyżej 2000r w niekórych zaczyna korodować podszybie, jak nie znajdziesz innej przyczyny to proponuję zainwestować i jednak wyjąć szybę i sprawdzić. Pozdrawiam.

Liero
03-11-12, 17:44
Napisalem,ze woda cieknie z gory,od samej gory szyby/dachu,a nie dolu szyby/podszybia,w tych okolicach nigdzie nic nie leci,tylko z gory, a to ze mam cos rozebrac i sprawdzic,to oczywiscie wiem,bardziej prosze o pomoc ludzi,ktorzy mieli podobny problem i go rozwiazali

Jacek1983
03-11-12, 22:09
A może skorodowało od góry pod szybą i dlatego leci. Widziałem już coś takiego u znajomego w ej9 z 95 r. Tam, gdzie jest takie wcięcie do montażu szyby - u góry po prawej, była korozja, poszła na wylot i sączyła się woda. Trzeba co najmniej powyjmować te gumowe uszczelki, może coś będzie widać, jak nie, to czeka Ciebie wycinanka szyby.
No chyba, że leci od dołu, ale jak by leciało od dołu, to by nie leciało do góry;)