PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z przewodem prądowym od radia.

czarnuch
03-11-12, 15:47
Witam,
Mam problem.Podłączałem radio do hondy i okazało się że w kablu prądowym nie ma prądu, a wcześniej był. Musiałem uszkodzić kabel, który idzie do wiązki. Bezpiecznik jest w porządku, kabel od zapalniczki też.
Nie wiem co mam teraz zrobić wszystko było w porządku do momentu kiedy zacząłem lutować kable.
Chciałem ściągnąć tą całą obudowę żeby się dostać do wiązki. Ale boję się żeby czegoś nie uszkodzić.
Może ewentualnie pod kabel zapalniczki się podłączyć? bo to jest pod ten sam bezpiecznik. Co myślicie, Do zapalniczki z tyłu też jakoś trzeba się dostać, rozbierał ktoś już tą centralną obudowę?
Będę bardzo wdzięczny za pomoc :(
Pozdrawiam

Poll
04-11-12, 18:05
Są 2 bezpieczniki. Jeden w aucie, drugi pod maską 7,5 A BACK-UP.

czarnuch
04-11-12, 20:26
no właśnie bezpieczniki są ok

Poll
05-11-12, 10:35
Bo ja kiedyś nie miałem prądu, pociągnęłem inny kabel do skrzynki bezpieczników z bezpiecznikiem, a tu się okazało, że od radia to nie tylko w środku ; )

czarnuch
05-11-12, 22:44
pod maską po gdzie są bezpieczniki też i tam sprawdzałem każdy i są ok.Masakra

dawaro
06-11-12, 14:49
Sprawdź kabelki bo w niektórych autach mogą być pokombinowane i lutowane przez poprzednich właścicieli i w tych miejscach może nie stykać.
Podpięcie pod zapalniczkę powinno być ok.

czarnuch
08-11-12, 20:44
ok sprawdzę
Ściągał już ktoś cały przedni panel, ten na którym jest konsola nawiewów, zapalniczka itd... muszę sie jakoś tam dostać a nie chcę czegoś połamać, żeby nie skrzypiało później :(

MadSkillz84
09-11-12, 12:17
Ja ściagałem jak i wielu innych uzytkowników,problemem mogą sie okazać śruby które są pod końcem dzwigni recznego hamulcaw tym zagłebieniu/szufladce,jak zdejmiesz mała prostokatna osłonke to od spodu sa poprostu zardzewiałe i zapieczone,i z tym możed być problem.

hofis
09-11-12, 17:06
Zdjęcie panelu,to kwestia 8 śrub,wszystkie łatwo dostępne.Te pod ręcznym musiałem rozwiercić :(

Goldeq
09-11-12, 18:14
awaryjne i przycisk do ogrzewania tylnej szuby polecam wypychac od tylu .

czarnuch
10-11-12, 12:03
Ok dzięki koledzy za podpowiedzi. Dzisiaj zabieram się za robotę:)