Zobacz pełną wersję : Poprawa ulozenia kolektora wydechowego ebay
Mam problem ze swoim kolektorem wydechowym, gdyż na słupku d13 wisi on dość nisko i niestety wyłapuje leżących policjantów. I tu jest pytanie, o ile mogę go podnieść przy flanszy 4-2 aby pasował przy słupku d16 który niedługo wyleci? Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym? :-)
przerabialem juz kilka takich kolektorow, jednoczesnie robiac im wyjscie z 2" na 2,5"
osobiscie ukladalem go naj najblizej miski olejowej(okolo 0.5cm)
a przy okazji przerobienia wyjscia na wieksza srednice, rure koncowa ukladalem pod wiekszym katem do reszty kolektora, dzieki czemu zyskalem jakies 5cm. a to przy glebie bardzo duzo.
pozdro
Dzięki!
To w takim razie jeszcze jedno pytanie - jaka jest różnica w wysokości słupkow d13/15 a d16? Wtedy zrobiłbym odpowiedni " zapas " :) Wyczytałem gdzieś, ze 5mm, ale nie nikt tego nie potwierdzał niestety..
sam blok jest wyższy o 5 mm tak jak napisałeś, pozostaje kwestia ewentualnych różnic miski olejowej
davinci1991
05-11-12, 23:50
miski sa takie same w d serii , blok jest wyzszy o 5mm i głowica tez lecz nie wiem dokładnie ile.
futrzak313
06-11-12, 10:22
przerabialem juz kilka takich kolektorow, jednoczesnie robiac im wyjscie z 2" na 2,5"
czy to znaczy że byłbyś w stanie przerobić mój kolektor?? :D
nie to nie znaczy ze bylby w stanie ;)
nie robie miechaniki juz, a moja spawarka wyzionela ducha, a na dodatek nie mam garazu
futrzak313
06-11-12, 12:48
nie to nie znaczy ze bylby w stanie ;)
nie robie miechaniki juz, a moja spawarka wyzionela ducha, a na dodatek nie mam garazu
a kto z ZS by ładnie ogarnął sprawę ?? :) Analogue ??
Imadło i kawałek łoma w wyjściu kolektora załatwia sprawę;p Musisz go podgiąć.
a kto z ZS by ładnie ogarnął sprawę ?? Analogue ?? zapraszam na pw :)